Speelde jij ooit met Donkey Kong, Pacman of Mario Bros? Wie heeft er nog een gameboy of  Sega liggen? Zeker niet weggooien!  Want het is een feit: retro gaming is helemaal in.  Tijd om samen met je kinderen in de dozen op zolder te duiken op zoek naar die favoriete 8 en 16-bit toppertjes. Of… je kan gewoon nieuwe oude spelletjes kopen. 

collage retro gaming

De laatste jaren is retro-gamen aan een serieuze opmars bezig. Het is de eenvoud van de spelletjes die hen zo verslavend maken. Nóg plezanter is om je goeie ouwe games te delen en te spelen met je kinderen. Wie wil er nu niet “Pong”-en of samen Pacman spelen?

Mensen halen hun oeroude consoles van onder het stof voor avonden dikke fun. Heb jij geen games meer uit de oude doos? Dan is een bezoekje aan de kringloopwinkel misschien een goed idee. Of koop een nieuwe oude console. De games-producenten hebben de retro gaming-trend in het snotje. Steeds meer vintage spelletjes uit onze goeie ouwe tijd vinden daarom opnieuw de weg naar de winkel.

 

1. Classic NES

NES - retro gamingDe NES controller lijkt écht op die van de console uit de jaren tachtig. Alle vroegere toppers van Nintendo staan op deze heruitgebrachte versie.  Je vindt er zo’n 30 vaste titels op zoals Bubble Bobble, Donkey Kong, Pacman, Mario Bros, … Het apparaat heeft gelukkig wel een hdmi-aansluiting gekregen om hem aan te sluiten op moderne tv’s.

2. SEGA Mega Drive Classic

sega - retro gaming

 

Sega heeft gekozen voor een heel andere aanpak. Zij brengen 2 verschillende versies uit van hun 25 jaar oude console.  Ze komen met zowel een vaste console als een portable met maar liefst een 80-tal games waaronder Sonic 1, 2 en 3, Mortal Kombat 1,2 en 3 en Alex Kidd.

3. Atari Flashback

atari - retro gamingDe Flashback is een kopie van het originele en ultra-populaire Atari 2600. Ook deze console sluit je rechtstreeks aan op je televisietoestel. en heeft zo’n 20 ingebouwde spelletjes. En dat zijn zijn stuk voor stuk klassiekers uit de Atari-stal: Asteroids, Pong, Centipede, Breakout, Missile Command, voor gamers ouder dan dertig klinken deze namen als muziek in de oren! Geniet met deze console van de tijd van uiterst simpele, maar ontzettend verslavende spelletjes.