Meer dan 100.000 bloemen, 19 Belgische topfloristen, 13 historische zalen, drie bloemen- en groententapijtjes op de Grote Markt en hier en daar een sappig stukje fruit. Dat zijn de hoofdingrediënten voor de derde editie van Flowertime. En extra tof dit jaar: misschien mag jouw zoon/dochter wel meehelpen aan het leggen van één van de drie bloementapijten!

De zalen van het Brusselse Stadhuis worden van 11 tot 15 augustus 2017 uitzonderlijk opengesteld voor het grote publiek. Ze  zullen niet alleen geuren naar bloemen, maar ook naar sappig fruit en zelfs groenten. Want ‘bloemen en vruchten’ wordt het thema van deze editie van Flowertime. Het thema is een knipoog naar de urban gardening en farming trend die we alsmaar vaker zien in grote steden.

© Wim Vanmaele_31

OPROEP! Laat jouw kind helpen bij het bloementapijt

Tijdens de opening van Flowertime, op vrijdag 11 augustus 2017, zullen de organisatoren drie kleine bloementapijten aanleggen op de Grote Markt met de hulp van 60 kinderen. Onderverdeeld per leeftijdscategorie (5-10 jaar, 10-15 jaar en 15+), nemen de kinderen in groepjes van 20 elk een tapijtje voor hun rekening. Een toffe eerste kennismaken met bloemenkunst!

Er is nog plaats voor zo’n tiental kinderen die in de voormiddag, op 11 augustus, willen meehelpen met de aanleg van drie bloemen-en groententapijtjes op de Grote Markt van Brussel.

Het wordt supertof! De kinderen worden begeleid door professionals (= het team dat zich anders ontfermt over het Brusselse Bloementapijt). En… nu komt het: ouders krijgen tickets om in de namiddag de expo te bezoeken met het hele gezin (tickets voor de ouders + kinderen die meehelpen). Jeuj!

© Wim Vanmaele_16Wat moet je doen om te winnen? 

Stuur een mailtje naar laurev@voice.be. First come, first serve. Geef in je bericht ook even mee het: aantal kinderen die willen meehelpen en de leeftijden.

De tapijten worden ’s morgens op 11 augustus aangelegd en zullen tot en met 15 augustus te bewonderen zijn op de Grote Markt.

  • Prijs: gratis
  • Start van het evenement: 11 August 2017
  • Einde van het evenement: 15 August 2017

Geef een reactie