Wie zweetdruppels voelt parelen door bakstress bij het lezen van onze Marmer/Cake- artikels, kan opgelucht ademhalen. Want wij verzamelden ook een paar tips voor rasechte niet-bakkers. Waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan? Ontdek onze baktips geordend van poepsimpel naar redelijk simpel.

1. Gekleurde hagelslag

In onze keukenkast staat er al-tijd een pot gekleurde hagelslag of gekleurde disco-bolletjes. Strooi dit over jouw eten, en het is feest. Zelfs ’s morgens bij het bakken van een spiegelei. Sunny side up!

2. Donuts pimpen

Koop een paar donuts (of wie durft, kan ze ook maken) en ga zo ver als je wil met het pimpen ervan: je kan ze zoals hierboven bij Les Filles de Madeleine in een bakvorm presenteren met bakpapier of je kan ze stapelen (een vijftal op elkaar of een heuse piramide). Smelt wat chocolade (altijd au bain-marie) of maak wat glazuur en giet dit over de donuts. Nog wat hagelslag, gekleurde disco-bolletjes en/of kaarsjes, en klaar!

3. Say cheese

#Repost @tietheknotsantorini ・・・ Loved Holly & Jeremy's #cheeseweddingcake Thank you @spicy_bites_catering_events |Photo by @thanasiskaiafas

A post shared by Spicy Bites Catering ⓢⓐⓝⓣⓞⓡⓘⓝⓘ (@spicy_bites_catering_events) on

By far is dit onze favoriet als het gaat om “fake bake”. Geniaal wie ooit gedacht heeft: “Hey, die trouwtaart lijkt wel op een pièce montée van kaasbollen”. WIJ DENKEN DAT NU OOK. Kaas-en-wijn-avond 2.0, je hoeft niet te wachten op een trouwfeest.

4. Koekjessandwich

Neem koekjes naar keuze, neem vulling naar keuze. Stel samen. Wél niet te lang op voorhand want vochtige koekjes zijn niet lekker. Je kan zoet gaan, of zout. Zoals de mensen van Foodboom deden.

5. Cookiedough

🎈🎵They see us rollin… that cookie dough🎵

A post shared by Baxter (@baxter_coffee) on

Om in de koekjessfeer te blijven, maak koekjesdeeg. Geen paniek, we gaan NIET bakken. Laat die laatste stap in de oven én het bakpoeder gewoon weg (geen bakstress! bwerk!). Meng het ongebakken koekjesdeeg tussen jouw roomijs en je krijgt de beroemde cookie dough ice cream. Je kan voor klassiek koekjesdeeg gaan of voor een suikervrije & glutenvrije versie zoals die van Julie’s Lifestyle.

6. Rice Krispies

Als je dit recept van Donna Hay hebt uitgeprobeerd, dan weet je dat zelfs jij – de niet-bakker-  de coolste verjaardagstaarten zult kunnen maken. Gebruik wat marshmallows, boter en ricekrispies, meer heb je niet nodig om te toveren. Deze taart is trouwens verbazingwekkend gemakkelijk te snijden met een groot koksmes, op voorwaarde dat je de taart eerst helemaal laat afkoelen en hard worden. Kies voor een ronde springvorm als je een taart wil, en kies voor een ovenplaat of braadslede als je achteraf vierkante koekjes wil. Die kan je dan weer met vanalles vullen zoals de bakkers van Bliss and Baker doen. Zoet met zoet, wie heeft dat uitgevonden…


gwen duboisSlashparent Gwen Dubois (35) heeft een dochter van 5 / werkt als freelance schoonmaakster (geen kuisvrouw) / speelt in 2- en 3D / en bakt als iedereen slaapt. Ze kent de Marseillaise vanbuiten, plant een roadtrip om luidkeels mee te zingen (Westlife! Solange! The Lumineers!…), is verliefd op steden met een B (Brussel/Brighton/Berlijn) en maakt graag iets nieuws van oude dingen. Die nieuwe dingen vind je op haar eigen website of op haar instagram.