“Je bent wat je eet”, zei Sonja Kimpen in haar toenmalige trash programma. “Eén blik in de ijskast en ik zeg wie jij bent”, kan een andere dooddoener zijn. Al heeft het wél een grond van waarheid. Daarom vanaf nu elke maand de rubriek: Een blik in de frigo van …? Nieuwsgierig naar de gewoontes van andere gezinnen? Kijk mee in de frigo van slashparent Anne (34) – één van de founding mothers van Maison Slash. 

Wie?anne cornut

Slashparent Anne is mede-oprichter van Maison Slash. Ze woont samen met haar man Filip (34) en 5 kinderen Kato (11) Lola (10) Lukas en Ella (9) en Fee (6) in Vilvoorde. Ze zijn de trotse eigenaar van een lichtblauwe koelkast en laten zien dat één frigo ook voldoende is voor een groot gezin.

collage in de frigo AnneEetgewoontes?

Ook al doet Anne verwoede pogingen om gezond te eten (denk: veel groeten en fruit, weinig suiker, geen frisdranken en niet te vaak vlees),  toch botst ze regelmatig tegen de dagelijkse realiteit. Dat betekent:  geen tijd, geen inspiratie of moeilijke eters. Daarom dat de frigo van dit gezin een gezonde mix bevat van healthy versus trash voedsel. Door de drukte vind je in de ijskast helaas ook af en toe een potje met restjes en wat schimmels. Maar evengoed is het een verzamelplaats voor de diy-knutsels van de kinderen. Wat dacht je van een potje flashy blauw slijm?!

DSCF4641In de frigo

Dit vind je standaard in onze frigo:

  • Mozzarella : Enkel de buffelvariant. Je kan mij zelfs lichtelijk verslaafd noemen. Ik denk dat wij wekelijks toch een bol of 10 in onze winkelkar leggen.
  • Zak vol kerstomaatjes:  Gaat namelijk prima samen met de mozzarella. Maar ook ideaal als tussendoortje voor mijn kroost. Zij eten kerstomaatjes als ware het chips. Ziehier alle punten op de gezondheidsschaal.
  • Olijven: Olijven zijn altijd een goed idee. Altijd. Punt.
  • Half lege pot appelmoes: en dan die van het goedkoopste huismerk dat je kan vinden. Voor die avonden met weinig tijd en geen zin in gezeur, plus: prima combinatie met frieten.
  • Hespenworst: Het is dat ik er niet zelf van moet eten. Gelukkig 😉 Maar hiermee winnen we tijd bij het maken van de brooddozen. Al moet de hespenworst nog altijd onderdoen voor de pot choco.
  • Yoghurt: De redder in nood om de kinderen een gezond ontbijt voor te schotelen.
  • Blauwe bessen: Wat kan ik hiervan zeggen… ik leef erop 😀
  • Hummus: Ideaal als dipsausje voor de kleine hongertjes of als je echt decadent wilt doen: met je vinger leeg te likken. Zowel de zelfgemaakte als de gekochte versie.
  • Amandelmelk/rijstmelk/havermelk: Om die latte net elke keer weer anders te laten smaken.
  • Ketchup en mayonaise:  Het is dat ik niet alleen leef, want anders vlogen die sauzen uit mijn frigo.
  • Leftovers: Van overschotjes smoothies, restjes sla tot havermout.
  • Halfopgegeten repen chocolade: Voor de speurneuzen 🙂 Wordt namelijk goed verstopt om er zelf van te kunnen genieten.

  DSCF4655

Geef een reactie