“Je bent wat je eet”, zei Sonja Kimpen in haar toenmalige trash programma. “Eén blik in de ijskast en ik zeg wie jij bent”, kan een andere dooddoener zijn. Al heeft het wél een grond van waarheid. Daarom dat we maandelijk een blik in de frigo werpen van een slashparent.  Deze maand: slashparent Sophie (35) – leerkracht wiskunde en moeder van 4 kinderen
Wie?
foto sophie cornutSophie (35) is getrouwd met Ward (35), samen hebben ze 4 kinderen tussen de 2 en de 10 jaar.  Sophie geeft wiskundeles aan pubers in Brussel, en probeert elke avond vers eten op tafel te krijgen voor haar kroost. Dankzij haar grote verzameling kookboeken is er inspiratie genoeg, alleen de tijd vinden om het allemaal klaar te maken blijft zoals op veel plaatsen de grootste uitdaging.
Eetgewoonten?
Sophie heeft een eigen moestuin wat zorgt voor een enorme aanvoer van verse groenten. De oogst geraakt regelmatig zelfs niet helemaal in de frigo. (Niet erg, want er moeten minder groenten in de frigo worden bewaard dan je denkt.) Ook brood komt in dit gezin van eigen kweek.  Echtgenoot Ward heeft definitely zijn roeping als bakker gemist.  Zuurdesembrood, pistolets, volkorenbrood, rozijnenbrood – you name it en Ward bakt het.
20170404_114238
In de frigo
  • Haloumi en wortelen. Beiden goed te bewaren en ideaal voor veggie wortelburgers
  • Zongedroogde tomaten, een lekker aperitiefhapje
  • Light room voor quiches
  • Gist: sinds januari bakken we ons brood zelf. Gedaan met brood vol verbeteraar en troep die je niet kent. Leve mijn man die elke avond brood bakt.
  • Heel veel Griekse yoghurt
  • Heel veel gewone yoghurt-potjes. Elke dag nemen we elk zo’n potje mee in onze brooddoos (=5 potjes per dag die verdwijnen)
  • Blauwe bessen: Lekker snel voor de havermout ’s morgens
  • La vache qui rit – ideaal als ik niet snel genoeg beleg ben kunnen gaan halen. Moeten we geen droge boterhammen eten in onze booddoos
  • Fetakaas, had ik al gezegd dat wij hier kaasliefhebbers zijn?
  • Geraspte & parmezaanse kaas
  • Eitjes van onze eigen kippen
  • Enkele pintjes voor als er bezoek komt of voor op warme zomeravonden
  • Melk: ons melkverbruik is enorm. Er gaan meerdere brikken melk per dag door. Dus bewaren in de frigo is eigenlijk niet nodig
Koelkastvulling die slecht wordt terwijl je ernaar kijkt:
onze voorraad sauzen. Elke zomer kopen we sauzen voor één of ander BBQ die we dan organiseren. We zouden beter feestjes geven zonder sauzen, want wij eten ze nooit meer op. Helaas vullen deze potten onze koelkast op de rest van het jaar.
Toevallig aanwezig:
Zelfgemaakte spreads en hummus (wortelhummus- Salie-walnootpaté en paprikaspread). Overschotjes van een feest!
Guilty pleasure:
Kazen zijn duidelijk onze zwakke plek ( manchego, comté, …) Heerlijk met een goed wijntje.
frigo sophie