Het volgende feestje dat wij organiseren, heeft sowieso een nacho-bar. Echt. Nacho’s zijn de chips op feestjes 2.0. Vergeet paprika en pickles. Wij willen nachos met een uitgebreide keuze aan zelfgemaakte sauzen en bijgerechten. Welke? Dat lees je hier.

Proficiat! Vandaag is de Dag van Happiness!  Dat willen we graag vieren door een perfect gestylde nacho-bar. Want daar worden wij namelijk instant gelukkig van. In Amerika is het blijkbaar al hot en trendy om los te gaan in het stylen van Mexicaans fastfood. En als het regent in the states, druppelt het bij ons, weet je wel. Wie zijn wij om deze trend tegen te houden?

Wij haalden onze inspiratie bij deze Amerikaanse foodblogger: Deliciousshots.

nacho-bar

Hoe beginnen?

Hoe begin je nu aan zo’n nacho-bar? Wel, allereerst ga je nacho’s kopen. We denken er niet aan om die zelf te gaan maken. Vervolgens bepaal je enkele bijgerechten en dipsauzen. Kies één of meerdere van hieronder.

Bijgerechten en dipsauzen

Kaassaus (recept hieronder)
Guacamole (recept hieronder)
Bonensalade (recept hieronder)
Pico de gallo (recept hieronder)
Gehakte rode uien
zure room
Groene pepers
Uw favoriete chips

Hoe maak je kaassaus? 

Nodig:
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
2 kopjes volle melk
8o gr scherpe cheddar kaas, geraspt
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel zoete, gerookte paprika

Maken:
Smelt de boter in een middelgrote pan en voeg de bloem toe. Klop goed tot een gladde massa . Voeg de melk toe en blijf kloppen tot het mengsel glad is. Zet van zodra de melk begint te koken het vuur lager en voeg de kaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is en de saus glad is. Eenmaal glad, voeg je het zout, cayennepeper en paprika toe. Serveer onmiddellijk want de saus stolt naarmate hij afkoelt.

nacho-barHoe maak je guacamole?

Nodig:
3 rijpe avocado’s, gehalveerd, ontpit en geschild
Het sap van 1 limoen
1 kleine rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 groene peper, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
1 tomaat, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
1/2 theelepel komijn
1 theelepel zout
1/4 kop koriander, fijngehakt

Maken:
Voeg de avocado’s en limoensap in een kom. Met behulp van een aardappelstamper of een vork, plet je de avocado’s. Doe de rest van de ingrediënten in de kom en meng goed. Proef en voeg zout toe indien nodig. Bedek het mengsel en laat 10 minuten rusten op kamertemperatuur voor het serveren.

nacho-bar

Hoe maak je bonensalade?

Nodig:
3 eetlepel koolzaadolie
1 kleine ui, in plakjes
2 kopjes gekookte zwarte bonen

Maken:
Verhit de olie en voeg de uien toe in een pan. Roerbak de uien gedurende 5 minuten en voeg dan de bonen toe. Bak voorzichtig gedurende 3 minuten. Bedoeling is dat de bonen heel blijven.

Hoe maak je “pico de gallo”?

Nodig:
3 Roma tomaten, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
1 kleine rode ui, fijngehakt
1 kleine groene peper, in blokjes gesneden
Het sap van 1 limoen
1 eetlepel witte azijn
1/4 kop gehakte koriander
1/2 theelepel komijn
Zout en peper naar smaak

Maken:
Meng alle ingrediënten in een kom. Dek af en laat het 1 uur rusten  in de koelkast voordat je opdient.

nacho-bar