“Je bent wat je eet”, zei Sonja Kimpen in haar toenmalige trash programma. “Eén blik in de ijskast en ik zeg wie jij bent”, kan een andere dooddoener zijn. Al heeft het wél een grond van waarheid. Daarom vanaf deze maand een gloednieuwe rubriek: Een blik in de frigo van …? Nieuwsgierig naar de gewoontes van andere gezinnen?  Eerste slachtoffer: slashparent Ingrid (38) – één van de founding mothers van Maison Slash. 

Wie?ingrid

Slashparent Ingrid is mede-oprichter van Maison Slash. Ze woont samen met haar man Jean-François (41) en 2 zonen Arthur (8) en Jules (6) in Ternat. Ze hebben een langwerpig en ingebouwd frigomodel met schuifjes.

Eetgewoontes?

Door het veranderen van werk, hoopte Ingrid stiekem meer tijd te hebben voor gezondere voeding. #fail. Lunchen doet ze tegenwoordig wel al zonder brood. De boterhammendozen van de kinderen blijven een uitdaging om origineel en gevarieerd te vullen.
Wekelijks wordt er een menu opgemaakt en liggen alle ingrediënten klaar in de koelkast. Ah ja, Ingrid heeft niks met koken. Des te meer met eten.

20170220_150327In de frigo

  • Griekse yoghurt : ’s Ochtends eten we standaard yoghurt met fruit.
  • Verse groenten:  We stellen wekelijks een menu op voor de 7 volgende dagen. Uitzonderingen zijn er meer dan regel. Maar zo moet ik tenminste ’s avonds niet meer nadenken wat ik precies zal koken. Elke dag naar de winkel gaan voor een kleine boodschap, staat met stip op mijn haatlijst.
  • Charcuterie – Sorry, wij zijn vleeseters. Ik ga elke week naar de slager. In mijn hoofd is het vlees daar kwaliteitsvoller dan in de supermarkt. Als we tijd hebben, gaan we naar de abattoirs in Anderlecht. The real deal, quoi.
  • Olijven – Altijd standaard in de frigo. Ik kan niet zonder.
  • Wortelen– Als snack en tussendoortje. En voor ons konijn Billie.
  • Kazen: Mozzarella, jonge kaas, fetakaas, stinkkaas… Ik ben eigenlijk lactose-intolerant, maar het is sterker dan mezelf.
  • Eitjes: van onze eigen kippen! Dus soms moeten we wachten tot ik er voldoende heb voor een quiche.

Guilty pleasures

  • Sausjes – De deur van de frigo is gevuld met sausjes. Dat is vooral de fout van mijn man, maar ik ben er stiekem ook schuldig aan. Een goeie merguez met samoerai, of een patatje met looksaus. Yummie. En goeie mosterd voor bij de kaas.
  • Pikante gehaktballetjes
  • Leftovers: ik vind niks zo lekker als het eten van de vorige dag koud op te smikkelen.