Hartige wafels als ontbijt! De trend is al even aan de gang. Wafels worden niet enkel meer geserveerd  met slagroom of suiker, maar steeds meer met avocado’s, garnalen, kaas of andere hartige toppings.

Wie wafels als ontbijt zegt, heeft onze aandacht. Maison Slash is helemaal getriggerd door deze nieuwe trend. Daarom gingen we op zoek naar een lekker en smakelijk uitziend recept. Dat vonden we  terug op deze Amerikaanse blog: kale and caramel. Hieronder vind je het lichtjes aangepast recept terug!

collage hartige wafelsWat heb je nodig voor 4 personen? 

Voor de wafels 

  • 2 fijn gehakte groene pepers
  • 1/2 theelepel komijn
  • 100 gr gerapste cheddar
  • 100 gr boter
  • 1/2 tl zout
  • 1 ei
  • 4 el volle melk
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • ¼ kop verse koriander losjes verpakt, fijngehakt

Voor de toppings

  • Eieren + olie of boter om ze in te bakken (1 ei per persoon)
  • Blik gedraineerde zwarte bonen
  • 1/4 tl zeezout
  • 1/4 theelepel komijn
  • Teentje knoflook
  • Tomatensalsa (fijngesneden tomaat met sjalotjes)
  • Avocado
  • Zure Room
  • Verse koriander

 

collage hartige wafels 2
Hoemaakjeda?

  • Rasp de cheddar kaas.
  • Klop de boter en het zout en de komijn met een mixer op.
  • Voeg het ei en de melk erbij.
  • Zeef de bloem boven een kom. Spatel het daarna beetje bij beetje door het botermengsel dat je zo min mogelijk klonters krijgt.
  • Kneed de cheddar en de fijngesneden pepers erdoor en vorm bolletjes van het deeg.
  • Verwarm het wafelijzer en vet het in met boter of olie. Plaats een deegbolletje in het midden en bak in 2 minuten bruin. Bak verder tot al het deeg op is.
  • Maak de zwarte bonen topping door de bonen samen met het zeezout en de komijn en de look te bakken in een pan. Hou dit apart.
  • Bak de spiegeleieren
  • Maak de tomatensalsa
  • Dresseer de wafel op het bord en werk af met de zwarte bonen, een spiegeleitje, gesneden avocado en een lepel zure room.  Voltooi met verse koriander en serveer met de tomatensalsa

Yummi! Smakelijk!