Elk mens met kinderen zal beamen dat gezond eten door tijdsgebrek niet altijd prioriteit nr 1 is. Daarom zien wij een grote toekomst voor lunchpotten.  Meer bepaald weckpotten die vroeger enkel gebruikt werden om ingemaakte groenten in te bewaren. Move over plastic. Want zo’n “jar” is niet alleen handig om een gezonde lunch mee naar het  werk te nemen, het is ook gewoon mooi. We eten toch allemaal met ons ogen, right?
Dit slaatje is geïnspireerd op een recept van Rens Kroes, zowat de Nederlandse versie van Pascale Naessens.
Deze lunch kan je perfect de avond voordien klaarmaken om ’s morgens op 1,2,3 te kunnen vertrekken… snel, handig en mooi…We like!

20160802_114345

20160802_115324

20160802_120125

Ingrediënten

  • 120 gr Quinoa
  • 300 gr zalm
  • 150 gr sugarsnaps
  • 200 gr champignons
  • 3 trostomaten
  • 1 courgette
  • basilicum
  • notenolie
  • Sojasaus
  • Sesamolie

Bereiding

  • Kook de quinoa gaar, giet af en laat afkoelen
  • Snijd de zalm, de groenten en champignons in stukjes
  • Snijd de courgette met de spiraalsnijder in lange slierten
  • Doe wat olie in de wok en bak de zalm
  • Voeg er de groenten aan toe en bak ze mee terwijl je goed roert
  • Laat afkoelen en zet in de frigo.
  • Maak de dressing van de sojasaus en sesamolie
  • Vul ’s morgens je jar in laagjes, start met de dressing en werk af met basilicum.