Als je vraagt naar het summum van guilty/pleasure, dan is dat voor de meeste mensen bij uitstek snoep en zoetigheden. Wanneer het even tegenzit (baaldag!), of je hebt gewoon iets te vieren (ik heb dit verdiend!), grijpen we allemaal graag naar een candybar. Daarom geven wij graag het recept van een echte homemade snickers. Yummie!

Ooit was er een tijd dat calorieën nog nobele onbekenden waren. Ooit was er een tijd dat we  guilty free kon genieten van de smeltende chocolade, de zoute caramel en de krokante noten in onze mond, tot onze tanden pijn deden. Ooit was er een tijd dat onze ouders ons tegenhielden om dagelijks een candybar te verorberen. F*ck it, tegenwoordig beslissen we zelf! (Meteen één van de weinige voordelen van volwassen zijn)

Guilty free is het niet helemaal. Maar een homemade versie van een candybar maakt al veel goed. (gezonder en al. right.) Verwen je met dit recept van chocolade gemengd met nougat, caramel en en noten..

Recept Homemade Snickers

hmsnickers-1-2

Onderste laag chocolade

  • 200 gr melkchocolade
  •  60 gr pindakaas

Smelt de ingrediënten au bain marie of  in de magnetron, giet het uit in een ovenschaal. Laat volledig afkoelen en uitharden.

Nougat layer

  • 60 gr ongezouten boter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 60 ml koffiemelk
  • 200 gram marshmallow fluff (te vinden bij Albert Heyn en soms bij Delhaize)
  • 60 gr pindakaas
  • 250 gram gezouten pinda’s gehakt, grof gehakt
  • 1 theelepel vanille-extract

Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de suiker en melk toe, roer totdat alles is opgelost en breng het aan de kook. Laat 5 minuten koken, en blijf af en toe roeren. Voeg de marshmallow fluff, pindakaas en vanille toe  en roer tot een gladde massa. Draai het vuur uit en voeg de pinda’s toe,  giet het over de chocolade laag. Laat weer volledig afkoelen.

Caramel layer

  • 400 gram karamelsnoep
  • 60 gram opgeklopte slagroom

Mix de ingrediënten in een pan op een laag vuur. Laat smelten en blijf af en toe roeren tot een gladde massa. Duurt ongeveer 10 minuten. Giet dit mengsel over de afgekoelde nougat laag en laat terug afkoelen.

Bovenste chocolade laag

  • 200 gram melkchocolade
  • 60 gram pindakaas

Smelt de ingrediënten au bain marie of in magnetron, giet over de caramel en laat weer afkoelen en volledig uitharden. Eenmaal volledig uitgehard kan je ze beginnen breken en snijden. Smakelijk!

hmsnickers-1-3

hmsnickers-5

Photocredits: Jessica van de blog How sweet eats