“Je bent wat je eet”, zei Sonja Kimpen in haar toenmalige trash programma. “Eén blik in de ijskast en ik zeg wie jij bent”, kan een andere dooddoener zijn. Al heeft het wél een grond van waarheid. Daarom dat we maandelijk een blik in de frigo werpen van een slashparent.  Deze maand: slashparent Amelie (38) – vastgoedmakelaar en mama van 3 kinderen. 

Wie?

IMG_8183

Amelie (38) is moeder van een dochter Cozette (9) en twee zoontjes Celest (7) en Oscar (5). Ze is echtgenote van Kristof (40) met wie ze samen een vastgoedkantoor runt in Gent. Amelie werkt vooral van thuis uit in Sint-Maria-Aalter (lang leve de informatica !) en leeft zich uit op haar instagramaccount @cocoenco

“Net omdat ik vooral van thuis werk èn de school van de kinderen op 50 meter van onze voordeur ligt, nemen de we ’s middags de tijd om samen te lunchen. Op die manier is mijn uurtje middagpauze nuttig besteed èn kunnen we het eet-ritueel ’s avonds wat losser laten (wat welkom is tussen alle hobby’s en ritten door).

Eetgewoontes?

  • leve de foodbox
    Amélie en haar gezin zijn al een goeie twee jaar overtuigde foodbox-lovers. Ongeveer wekelijks wordt er op maandagavond een foodbox aan de deur afgeleverd. Hierdoor hebben de kinderen al ontzettend veel nieuwe producten en smaken leren kennen.
  • Geen eetregels
    Als gouden regel geldt hier : “alles mag, maar met mate”. Geen brood-arm of pasta-loos bestaan voor het gezin van Amélie. Maar wel een gezond en gevarieerd menu.

In de frigo

  • Veeeeeel groenten:
    De kinderen hebben elk een vierkantemeter-moestuin. Daarin mochten ze zelf zaaien en planten, en sinds een maandje mogen ze daar letterlijk de vruchten van plukken.
  • Eitjes:
    We houden 6 kippen in onze tuin: omdat we wel houden van diversiteit – van onze tuin tot in de koelkast 😉 – hebben we 4 verschillende kippenrassen, die allen verschillende eitjes produceren. Zo hebben we lichtbruine, donkerbruine, groen-blauwe èn (kleine) beige eitjes.

IMG_8195

  • Fruit en groenten als gezonde snacks
    De fruitlade vergt een geregelde ‘refill’. Met zoetebekjes van kinderen, schuif ik heel geregeld een portie fruit naar hen toe als tien- of vieruurtje. Onze dochter danst vele uren in de week, en dan wil ik ook graag dat ze gezonde snacks kiest als tussendoortje. Zo neemt ze ook geregeld wat rauwe wortelen, kerstomaatjes of zoete puntpaprika mee naar de dansles.

frigo AmelieAltijd aanwezig:

  • Een grote lading zelfgemaakte aardbeienconfituur; deze wordt op de boterhammen gesmeerd, maar ook gemengd met de natuuryoghurt als zoetstof èn tegelijk smaakmaker

  • Restjes eten van ’s middags en/of de dag voordien: met een echtgenoot die ’s avonds pas na 20u thuiskomt, staat altijd wel een portie eten klaar; de ultieme kliekjes van de week eten we ’s zaterdags op.

  • Pesto en hummus : als broodbeleg of dip voor de apero

  • Yoghurt: natuur, met frambozen èn vanille !

  • Jonge kaas en gekookte hesp voor op het brood of in de omelet

  • Feta en halloumi : de ideale producten om een lekkere en snelle salade ineen te boxen

  • Grote aanvoer aan dozen melk

  • In de frigodeur: bakboter (wat bakken wij graag !), de gebruikelijke smaakversterkers en sausjes, en steevast een kan verse soep (gegrilde paprikasoep is mijn alle favoriet !)”

IMG_4279

1 comment

Geef een reactie