Kaneelkonijntjes voor Pasen. Het is ons plan B aangezien de klokken en de hazen met hun chocolade vreselijk lang op zich laten wachten dit jaar. Kaneelkonijntjes zijn heerlijk origineel, lekker én je leidt je kinderen af van het wachten op die vermaledijde chocolade-eieren die niet komen willen. 
Denk aan de gezellige kaneelgeur in huis, en de ooh’s en aah’s die je te wachten staan wanneer je aan dit recept begint. Kaneelbroodjes zijn al eventjes een hit in Scandinavië. Maar ook wij bij Maison Slash gingen onlangs helemaal overstag. Zeker bij het zien van deze ideale Pasen-variant op de blog allrecipes . Want zeg nu zelf: deze kaneelkonijntjes zijn te schattig om niet te sharen, toch?
kaneelkonijntjes

Wathebjenodig?

Voor het deeg
250 ml melk
7 g droge gist
100 g suiker
½ theelepel zout
2 theelepels kardemompoeder (optioneel)
1 ei
100 g boter
550 g bloem
Voor de vulling
100 g boter
70 g bruine suiker
2 eetlepels kaneelpoeder
Voor het glazuur
3 eetlepels bloemsuiker
Paar druppels water

Hoemaakjeda?

Het deeg

Verwarm de melk tot ze lauw is en voeg de droge gist toe.
Meng de suiker met het zout, de kardemom, het ei en de boter tot een kleverige pasta.
Giet er al roerend de melk bij.
Zeef de bloem en voeg deze in één keer toe aan het suikermengsel.
Meng goed door elkaar met een houten spatel.
Zodra alle bloem opgenomen is, begin je met je handen te kneden.
Mocht het deeg te kleverig zijn, voeg dan nog wat bloem toe.
Kneed ongeveer 5 minuten tot je een glad en soepel deeg verkrijgt.
Leg de deegbal in een kom, dek af met een propere en licht vochtige handdoek en laat op een warme plaats twee uur rijzen.
Meng voor de vulling de boter met de bruine suiker en het kaneelpoeder.
Bestuif een proper werkvlak royaal met bloem. Neem het deeg uit de kom en klop alle lucht eruit.
Rol het deeg met behulp van een deegrol uit tot een grote rechthoek van ongeveer 50 bij 35 centimeter.
Bestrijk het deeg met het suiker-botermengsel en rol het voorzichtig maar strak naar je toe.
Snijd de dikke worst in stukken van ongeveer 4 centimeter.
Neem een rond of vierkant bakblik en schik de deegrolletjes erin. Zorg dat ze elkaar niet raken, zodat ze nog wat ruimte hebben om te rijzen.
Zet het bakblik afgedekt met folie twee uur op een warme plaats of een nacht in de koelkast.
Nu heb je het basisddeeg. Hiermee kan je aan de slag om de konijntjes te vormen. Voor het lijfje kan je een hele rol gebruiken, voor de kop en de oren dien je een andere stuk te ontrollen om zo de oren en de staart te vormen.
kaneelkonijntjesVerwarm de oven voor op 180° C en bak de kaneelkonijntjes in 25-30 minuten goudbruin.
Voor de afwerking kan je glazuur maken. Hiervoor meng je 3 eetlepels bloemsuiker met een paar druppels water tot je een papje krijgt. Deze kan je dan over de konijntjes strijken.
kaneelkonijntjes
Proficiat, je maakte zonet heerlijke kaneelkonijntjes!
Smakelijk!


!Oproep! Ben jij een hobbykok die graag out of the box kookt, en je creaties ook nog eens mooi op foto krijgt? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk steeds op zoek naar slashparents die hun tips en tricks willen delen in onze maison!