Geuren en smaken roepen herinneringen op, en brengen ons soms terug naar ‘die goeie ouwe tijd’ bij oma en opa. Want er is niks zo plezant als kind zijn, maar het is nòg plezanter om kleinkind te zijn. Wij zochten de restaurants waar je je nog even bij oma & opa waant met goeie herkenbare kost uit de tijd van toen. Onze favoriete KKT-restaurants of “kleinkinderen toegelaten” in willekeurige volgorde.

Chix – Gent

“Onze kip heeft stevig vlees met de ouderwetse, volle smaak van vroeger.” Als we zoiets lezen, dan worden we blij als een klein kind. Frieten als allumetjes, hoevekip aan ’t spit en boeren als helden, bij Chix in Gent kom je lokaal, bio en van bij ons. Dit is hoe vroeger moet smaken in 2016. Je kan hier zelfs bubbels drinken van voorgerecht tot dessert. Wat een toffe chix! Meer info vind je hier.

Chix 🐤 #chicken #volauvent #belgianfood #nightout #foodstagram #instafood #9000 #ghent #hélèneshotspots

A post shared by H É L È N E 🎀 (@helene_maes) on

Marie-Siska – Knokke-Heist

Marie-Siska in Knokke is een begrip voor iedereen die ooit een vakantie aan zee doorbracht. Sinds 1882 worden hier de allerlekkerste wafels gebakken van de hele kust. Het terras is gigantisch en de speeltuin (met de pretentie van een mini-pretpark) zorgt voor eindeloze pret bij de kleintjes en vooral rust voor de ouders. Wij hebben alvast een zwak voor de hartjeswafels. Geen idee, maar om één of andere reden smaken die beter.
Meer info vind je hier.

https://www.instagram.com/p/BKs2ci1Bf6v/?taken-at=1651859

Zuppa soup bar – Hasselt

Niks katapulteert ons meer terug naar de tijd van toen dan een “goei soepke”. En zeker bij Zuppa in Hasselt, waar je elke dag soep voorgeschoteld krijgt op basis van het aanbod van de groenteboer. Wat denk je van een afwerking met zoet-zure venkel? Koop een herbruikbare beker en loop gewoon dagelijks langs voor je portie vitaminen uit ‘de tijd van toen’. Tomatensoep vind je er elke dag! Meer info vind je hier

Still one of my favorites #soup #ham #cheese #beer #beans #thyme #soepsimpel #zuppa #soupbar

A post shared by Hel1marie (@hel1marie) on

Restaurant De Bomma – Antwerpen

Zoals ze het zelf op hun website zeggen: “Eten bij de Bomma, dat is genieten van een eenvoudige, plezierige keuken met een tikkeltje nostalgie.” En dat is exact wat je hier vindt. Troostkost bestaande uit goeie Vlaamse klassiekers. Het is hier nooit van ‘ik lust dat niet’, want bij De Bomma stel je zelf je menu samen. Kies je voor chipolata of een kipfilet? Combineer met de groente of aardappelvariant naar keuze. Een adres naar ons hart!
Meer info vind je hier

Brasserie du Parc – Oostende

In Brasserie de Parc is de tijd letterlijk stil blijven staan. Vergeet hip en trendy, maar ga terug in de tijd met een oldschool bediening en gerechten van toen.  Het interieur van deze brasserie is misschien wat afgeleefd, maar hier krijg je nog steeds de beste koffie van Oostende. Vergeet niet om de vissoep te proeven, een klassieker met rouille, geraspte kaas en zeer veel vis, mosselen en groenten. En heel stiekem denken ze toch een beetje vooruit: ze verkopen totebags en pins gebaseerd op het glasraam van de gevel. Meer info vind je hier.

https://www.instagram.com/p/BCVicGTQkic/?taken-at=11906837

Frituur René – Anderlecht

Denk rood geblokte toile cirée en je zit op je plaats bij Frituur René in Anderlecht.  Sinds de jaren 60′(!!)  is het restaurant al in handen van dezelfde familie. Specialiteit van het huis is steak provençale, en sommigen zeggen dat je er de beste mosselen van heel Brussel vindt. Een perfect adres voor goeie en eerlijke kost uit de oude tijd met elke denkbare klassieker op de kaart.  Ze blijven helemaal in de sfeer van vroeger want er is geen website te bespeuren. Ask google.

Mussels from Brussels #frituurrene #anderlecht #authenticplace

A post shared by Anne Cornut (@mamavanvijf) on