Na de feesten liggen er sowieso nog overschotten kaas en stukken lookboter te stinken in jouw frigo. Wees lief met je restjes en doe er iets origineel mee. Maak een zoute en Europese variant van Monkey Bread, een van oorsprong Amerikaans zoet en plakkerig gebak dat er als ontbijt of dessert wordt geserveerd. Voor onze vettige variant heb je enkel een niet-gesneden brood nodig en een oven om in een wip en een knip je disgenoten een easy, lekker en goedkoop diner voor te schotelen (pssst, diëten is voor januari).

monkey bread

Ingrediënten:

  • Niet gesneden brood (hoe lekkerder het brood…hoe lekkerder je recept)
  • Restjes kaas, je kan dit met alle soorten doen maar hoe smeuiger hoe mooiere draden je gaat krijgen
  • Lookboter

Bereidingswijze:

  • Snij het brood in sneden die je niet volledig doorsnijdt, snij daarna in de andere richting
  • Vul het raster op met de in stukken gesneden blokjes kaas
  • Smeer de lookboter over de korst uit en duw het diep in de holten
  • Zet 20 minuten in de oven op 150 graden
  • Serveer onmiddellijk
20161118_141406
monkey bread

monkey bread