Ok, ’t is wat kwakkel weer de laatste dagen, maar “we mogen niet klagen” – om het met de woorden van de bakkersklant te zeggen. Als het zomer is dan doen we ook van zomer. Meer bepaald met lekkere drankjes. Zoals deze -OMG- geniale watermeloen frozé. 

Frozé dat is frozen rosé. I know, we hebben zonet voor jou de deuren geopend naar dit heilig en verrukkelijk domein van alcohol-genot in een bevroren jas. Want deze watermeloen frozé is écht een aanrader voor de volgende hete zomerdag. Je kan hem trouwens rechtstreeks drinken uit de meloen zelf. Dat is nog eens een schone instagram-post er bovenop.

Frozé is easypeasy om te maken. Al neemt het wél wat tijd om de wijn te bevriezen. Niet voor de ongeduldige geest dus, wél voor de levensgenieter.

Watermelon-Frozen-Rosé-AKA-Frosé-Click-Through-for-Tutorial-1Wathebjenodig?

  • 1 fles rosé
  • 1 watermeloen
  • 1-2 eetlepels suiker
  • ijsblokjesvorm
  • absorberende keukenhanddoek of -papier

frozen melon

Hoemaakjeda?

  • Giet de rosé in de ijsblokjesvorm en laat 6 tot 8 in de diepvriezer. De wijn zal niet volledig bevroren zijn, maar dat hoeft ook niet!
  • Snij het bovenste deel van de watermeloen en hol uit. Laat de stukjes vruchtvlees wat uitlekken op een handdoek of keukenpapier.
  • Mix de bevroren rosé samen met de watermeloen in een blender.
  • Voeg suiker toe naar smaak.
  • Voor de geduldigen: serveer meteen (lees: drink op).
    Voor de ONgeduldigen: laat het mengsel nog even extra vriezen (een uurtje of twee), en mix nog eens kort. Jawel. Nu mag je drinken. Santé.

Watermelon-Frozen-Rosé-AKA-Frosé-Click-Through-for-Tutorial-7

Deze post verscheen eerst op de blog A Beautifulmess
Credits // Author and Photography: Kayleigh Kosmas

Geef een reactie