Op stap in de winkel, naar het strand, mee naar een concert of festival? De plaatsen waar je kinderen verloren kunnen lopen zijn talrijk.  Dus waarom je kind jouw telefoonnummer zelfs moet kunnen jodelen, is niet de vraag. Je wilt gewoon weten hoe ze dat verdomde 10-cijferige getal vanbuiten kunnen leren.

1. Maak een kralenarmband van jouw nummer

letterkraaltjes
www.hoblit-kralen.nl

Koop kralen met cijfers en organiseer een knutselnamiddag. Laat je kinderen zelf de kralen in de juiste volgorde rijgen en ze zullen des te fier zijn dat ze het telefoonnummer van mama of papa bij zich dragen. Bijvoorbeeld hier te koop.

 

 

 

2. Gebruik je vingers als geheugensteun

Telefoonnummer op nagels

Een gsm-nummer heeft 10 cijfers. Dat is zoals je weet het exacte aantal van je vingers. Net genoeg dus om op elke nagel één cijfer te schrijven.
Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een tekenstift en doorzichtige nagellak. Door de lak fixeer je de stift en is je gsmnummer  regen-, zweet- en zwemproof!

 

3. Installeer de app Remumber op de telefoon

remumber

Ingenieus bedacht, maar voorlopig enkel nog voor android. Deze app helpt je kinderen  om telefoonnummers te onthouden door de toegangscode van het toestel (dat van je kind of dat van jezelf – hetgeen dat ze het meest gebruiken) te wijzigen in de nummers van jouw telefoon. Bijzonder effectief! Bekijk de video van Remumber hier. 

4. Maak een telfoonnummer-hinkelspel

photo-1467223026132-c4ea20296bdbLaat je kinderen jouw telefoonnummer hinkelen. Associaties werken altijd om getallen en cijfers dieper in je geheugen te griffen. Ook bij kinderen! En je hebt er nog een leuke actieve namiddagactiviteit bovenop.

 

 

 

5. Plak een faketattoo met jouw nummer

il_570xn-753852665_sf9k

Wil je je er gemakkelijk vanaf maken, dan is het plakken van tijdelijke tattoo’s de ideale oplossing. Hier vind je de etsyshop van Katrien waar je terecht kan voor gepersonaliseerde plaktattoo’s. Helemaal waterresistent!