Sinterklaas meert vandaag met z’n stoomboot aan in Antwerpen. Dat is meteen hét startschot voor de kinderen om het aftellen naar de grote dag officieel te beginnen.  Maar wachten duurt lang voor de kleine believers, een visueel hulpmiddel komt daarom van pas. Team Sinterklaas levert speciaal als wachtverzachter deze prachtige aftelkalender voor jou af. 

Wat voor ons stiekem het fijnste is aan de sintperiode zijn alle lekkere chocolade, mandarijntjes en koekjes die ons doen terugdenken aan onze eigen kinderjaren. Maar wat een echt speciaal plekje in ons hart heeft, zijn de strooikoekjes van Zwarte Piet, de karolientjes.  Omdat we de gesuikerde nic nacjes zo mooi vinden, is deze aftelkalender meteen een ode aan deze fotogenieke koekjes.

Aftelkalender Sinterklaas - karolientjesHoe werkt het?

Onze lekkere aftelkalender is er trouwens eentje met opties:

  • de luie optie: print enkel blad 3 zoveel keer als jouw aantal kinderen af.  Hang’em op en laat ze elke dag een karolientje inkleuren (met verf, kleurpotloden, stiften,…).
  • de streef optie: print blad 1 en 2 zoveel keer als jouw aantal kinderen af.  Hang blad 1 op en knip alle suikertjes uit op blad 2. Laat ieder kind elke dag een suikertje kleven op de koekjes. Inkleuren van koekje en suikertje kan zowel voor of na het knippen en kleven.

Je kan de aftelkalender van A4 tot A1 formaat afdrukken. Wij gingen voor extra large!

bew_aftelkalender-00bew_aftelkalender-05bew_aftelkalender-09bew_aftelkalender-08bew_aftelkalender-10 bew_aftelkalender-11


gwen duboisSlashparent Gwen Dubois (35) heeft een dochter van 5 / werkt als freelance schoonmaakster (geen kuisvrouw) / speelt in 2- en 3D / en bakt als iedereen slaapt. Ze kent de Marseillaise vanbuiten, plant een roadtrip om luidkeels mee te zingen (Westlife! Solange! The Lumineers!…), is verliefd op steden met een B (Brussel/Brighton/Berlijn) en maakt graag iets nieuws van oude dingen. Die nieuwe dingen vind je op haar eigen website of op haar instagram.

1 comment

Comments are closed.