Luid gejoel en handengeklap, want jij zit al bijna 5 weken samen met je kinderen in je kot. Onze aftelklok op de homepagina van Maison Slash tikt nog steeds hoopvol af, ook al is intussen duidelijk dat onze lockdown light nog niet afgelopen is. Die 5wekentotpasen is wel zo goed als voorbij. Maar what's next? 

Wat er volgt, kan niemand voorspellen en is sowieso het onderwerp van ongeveer elk gesprek. Maar what's done is done, en dat is alvast (bijna) onze hele actie 5WekenTotPasen.

What's in a name? 

Toen we op donderdag 12 maart laat op de avond het nieuws hoorden dat de scholen drie weken dicht zouden blijven, met aansluitend 2 weken 'paasvakantie', kwam er al gauw de reactie: fok, dat is vijf (!!) weken tot na de paasvakantie. Inderdaad, voor sommigen die de naam #5wekentotpasen niet begrepen, #5wekentotnadepaasvakantie bekte gewoon niet zo goed. 

We beloofden jullie doorheen de pittige periode te leiden met dagelijkse tips, inspiratie en herkenbare verhalen. Als je zoekt op de tag #5WekenTotPasen merk je dat we die belofte meer dan duidelijk gehouden hebben. 

What's next? 

Intussen heeft de veiligheidsraad meegedeeld dat de scholen nog minstens twee weken langer gesloten blijven, en daarna... wie zal het zeggen. Geen idee hoe we 'in stapjes' uit lockdown geraken, wanneer en of kinderen naar school gaan, of we op vakantie gaan. Zoveel vragen waarop niemand een antwoord heeft en waarvoor er geen scenario bestaat. 

Het is intussen wel duidelijk dat we onze veerkracht met wat extra olie mogen smeren. We leven in een nieuwe realiteit, waarin we als slashparents onze verschillende rollen nòg meer moeten zien te combineren. Geen aftelklok meer op Maison Slash straks dus, maar gewoon artikels uit het (nog meer dan anders onvoorspelbare) leven gegrepen. Alle 5wekenTotPasen-artikels met tips en inspiratie blijven uiteraard ook gewoon te raadplegen en te lezen!

Het Clubke van slashparents

Bij de oprichting van onze facebookgroep riepen we nog dat we het meest tijdelijke groepeke hadden opgericht. Maar vijf weken later (en meer dan 12.000 leden verder!!) moeten we vaststellen dat we zoveel schone dingen hebben zien passeren, dat tijdelijk precies dan toch definitief wordt. Jullie hielpen en ondersteunden elkaar massaal met tips en inspiratie. Soms was het een echte overrompeling, maar even vaak werden elkaars berichten dankbaar ontvangen en geliket. Een prachtige ouders voor ouders, dit. Geweldig gedaan, people, en te schoon om zomaar overboord te gooien!

Daarom dopen we de groep binnenkort om tot Het Clubke van Slashparents. Corona of niet, het ouderschap heeft als rode draadvraag steevast een "oedoedegijda!?"nodig. En dat zal dus blijven kunnen in ons clubke, al veranderen we naast de naam ook ietsje beetje de regels. Zo zal de groep bijvoorbeeld vanaf nu iets strikter worden gemodereerd met hopelijk meer structuur en overzicht als gevolg.

Het doel van 'Het Clubke van Slashparents' blijft dus elkaar inspireren, beetje lachen met onze gezameijke miserie en klappen voor onze overwinningen. En uiteraard blijft die ene initiële missie ook op de eerste plaats: samen de wereld meer #parentfriendly maken. 

Wanna join the club?  hierzo!