Nog steeds excuses aan het zoeken om die #1000UurDeDeurUit tracker compleet te negeren? En is dat omdat je niet weet wat te doen daarbuiten zonder een app'ke als zuurstofmasker? 't Is hier dan meteen gedaan met je te gebaren van krommen haas. Slashparent Kristof van www.appstublieft.be gooit jou geen snoep of kaas als aas, maar 7 apps om je in Wilde Wijde Weides en ook bos te lokken. 

Vlaanderen Fietsland

Het fietsknopennetwerk brengt je in Vlaanderen langs veel onbekende maar vaak supermooie paadjes. Met de app Vlaanderen Fietsland stippel je zelf je routes uit op basis van die knooppunten.

Het voordeel? De app berekent automatisch routes en afstanden. En als je al eens een bordje mist, kun je in de app gemakkelijk opzoeken hoe je weer vlot op de route geraakt.  

Plan je je fietstocht liever op de computer? Geen probleem! Via een QR-code kun je routes vanop www.vlaanderen-fietsland.be overnemen op je smartphone.

Android | iOS

Viewranger


(foto: Viewranger)

Laat ons eerlijk zijn: op tocht gaan met een stafkaart heeft heel wat charme. maar echt handig is het niet om zo’n gigantische kaart open en dicht te plooien op tocht. Met Viewranger neem je duizenden stafkaarten gewoon mee in je broekzak.

Op veel toeristische websites kun je trouwens gratis wandelroutes downloaden in het handige gpx-formaat, en die routes kun je gemakkelijk importeren in Viewranger. 

Android | iOS

MyRouteYou Mobile

Met de app RouteYou grasduin je in duizenden routes die toegevoegd zijn door andere wandelaars of (motor)fietsers. Toegegeven: de ene route is al wat beter gedocumenteerd dan de andere, maar als je een beetje research doet, vind je snel en gemakkelijk een pak mooie tochten die voor jou al uitgestippeld zijn.

Android | iOS

Izi.travel

Een audiogids in een museum kennen we allemaal. Maar wist je dat iedereen eigenlijk een audiogids kan maken die anderen dan kunnen beluisteren via hun smartphone? 

In de app Izi.travel zitten duizenden gegidste audiotours. Voor musea en bezienswaardigheden, maar ook om verrassende stads- en natuurwandelingen te maken.

Android | iOS

Natuurpunt


(foto: Natuurpunt)

Natuurvereniging Natuurpunt heeft ook een app, die geschoeid is op het principe van Izi.travel. In heel Vlaanderen kun je met deze app op je smartphone  de natuur exploreren op een veertigtal fiets- en wandelroutes in de natuur. 

Natuurpunt voorziet via deze app langs die routes extra uitleg over de fauna en flora die je onderweg tegenkomt via teksten en audio-fragmenten. 

Android | iOS 

Obsidentify


(foto: Obsidentify)

Kom je onderweg een bloem, boom of insect tegen en wil je graag weten wat het is? Scan het met de app ObsIdentify en kom binnen de paar seconden te weten welk dier of welke plant je op je weg kruiste. Voor grotere dieren en voorwerpen werkt deze app helaas (nog) niet. 

De perfecte app om je kroost tijdens een wandeling op een interactieve manier de natuur te laten ontdekken.  

Android | iOS

Geocaching 


(foto: Geocaching)

Hoezo? Wandelen met mama en papa is saai? Een wandeltocht met je kinderen wordt nog zo plezant als je er een ware schattenzoektocht van maken. En daarvoor moet je niet eens zo veel moeite doen. Overal ter wereld liggen immers schatten verstopt in nissen, bomen, rotsen of onder de grond. Misschien ook wel in jouw buurt?  

Android | iOSNog veel meer halen uit je smartphone? Check dan zeker eens www.appstublieft.be voor handige apps, nieuwigheden en tips. Of abonneer je op de nieuwsbrief vol tips en weetjes over smartphones en apps.