Trots als een gieter ben je als je kind nog eens rustig aan het knutselen slaat. Maar wat doe je met al die kunstwerkjes achteraf? Gooi ze zonder schuldgevoel heerlijk in de vuilbak dankzij deze app: Canvsly. Ken je dat? Elk einde van het trimester krijgen de kinderen een (over)gevulde zak met hun eigengemaakte kunstwerken van school mee naar huis. En dan hebben we nog niet eens de huiselijke creatieve knutsels meegeteld. Onmogelijk om alles bij te houden en te koesteren. (Enfin, alles kan, maar wel met een overvol en uitermate rommelig huis tot gevolg.)

Kinderkunst in de vuilbak? Ik denk het niet

Wat is dan het alternatief? Een app. Canvasly is namelijk speciaal ontwikkeld voor ouders die al de rommel niet meer aankunnen, maar evengoed te politiek correct zijn om iets van die prachtwerkjes in de vuilbak te zwieren. Want oh dat schuldgevoel! En al die herinneringen! canvsly Juist. Canvsly belooft een tijdlijn met alle kunstwerken. Gewoon een foto maken, in de juiste map opslaan (je maakt een map per kind aan), en af en toe terugkijken en genieten. Voor de échte trotse ouders: er is ook mogelijkheid om te sharen op social media of print-cadeautjes te laten maken (denk tasjes, hoesjes, ...) Maar het échte handige aan de app is dat de foto's opgeslagen worden in een cloud en dus niet rechtstreeks het geheugen van één van je devices opsmullen. https://www.youtube.com/watch?v=ZKEyP1pT740

Een reden van bestaan

De bedenker startte zo'n 4 jaar geleden met de ontwikkeling van het platform nadat hij zelf vader werd, en het aantal kunstwerken van zijn zoon niet kon bijhouden. Hijzelf was als kind ook een echte mini-kunstenaar, maar daarvan is nu geen bewijs of herinnering meer. We zijn dus eerlijk. De app bestaat al enkele jaren en is niet gloednieuw, maar eigenlijk is dat een pluspunt omdat ie zo al zijn bestaansrecht heeft bewezen. De app is betalend en geschikt voor zowel iOs als Android. Je betaalt er zo'n 3,49€ voor.