Kak. Je partner en jij gaan uit elkaar. Er is vaak niet alleen een emotionele berg om te beklimmen. Ook een hoop praktische en financiële uitdagingen komen je kant op. Waar gaat je gesplitst gezin wonen? Hoe ga je dat betalen? Kan je wel een andere woning betalen? Ook slashparent Katrien kreeg na haar scheiding die onvermijdelijke vragen op haar bord. Klets! De bezoekjes aan de banken waren niet altijd even plezant. Maison Slash mocht haar samen met hypotheek.winkel interviewen over deze hele herkenbare ervaring. Must read! En oh ja, er valt ook nog een vette cashprijs te winnen, van 15.000 euro! Wow! 

Een job én startkapitaal, maar geen lening?

Eerst even slashparent Katrien en haar gezin voorstellen. Katrien is een keitoffe apotheekassistente van 42 jaar met een 15-jarige dochter. So far, so good. Katrien: “Klopt helemaal! Alles gaat goed met mij, maar ik ben wel recent gescheiden. Niet tof natuurlijk, maar mijn ex-man en ik zijn wel op een vriendschappelijke manier uit elkaar gegaan. Onze scheiding is vlot verlopen. Mijn ex heeft me uitgekocht uit onze gezinswoning. Aanvankelijk ben ik dan op de huurmarkt terecht gekomen, maar ik wist al vrij snel dat ik graag zelf iets wilde kopen. De banken stonden echter niet te springen om aan mij geld te lenen. Onbegrijpelijk, want ik heb toch een job én een startkapitaal?”   

Nieuwbouwappartement mét staanplaats

Oei! Inderdaad, dat is wel een opdoffer. Hoe kwam dat, denk je? Katrien: “De exacte reden heb ik nooit écht te horen gekregen. Misschien komt het omdat ik niet super veel kaas gegeten heb van leningen? Ik ga niemand omverblazen met mijn kennis van rentevoeten. Ik had ook het gevoel dat ik als alleenstaande geen vertrouwen uitstraalde en extra hard moest bewijzen dat ik iets alleen kon kopen. Een jammerlijke zaak, want ik wist wel dat het in orde ging komen en wat ik wilde kopen, namelijk een nieuwbouwappartement met staanplaats in Diest. Eén derde zou ik zelf betalen en de rest van het bedrag wilde ik lenen.” 

Een lening en hulp met de paperassen

Shit! En wat heb je dan gedaan? Katrien: “Ik ben online beginnen surfen en zo ben ik bij hypotheek.winkel uitgekomen. Bij mijn eerste bezoek aan hypotheek.winkel in Diest kreeg ik vrijblijvend een overzicht van 25 kredietgevers en vernam ik - tot mijn grote blijdschap - dat mijn droom wél haalbaar was! Doorheen het hele proces had ik het gevoel gehoord en geholpen te worden. En achteraf kreeg ik dan ook nog eens hulp met alle paperassen. Zalig! Uiteindelijk heb ik getekend voor een lening met een afbetaling van minder dan 1000 euro per maand op een termijn van 29 jaar. Ik kreeg 1 jaar uitstel van kapitaalaflossing, omdat ik momenteel nog huur. Dan betaal je alleen de interesten in dat jaar. Dat zag ik direct zitten! Resultaat: ondertussen heb ik het nieuwbouwappartement gekocht en in oktober zou het moeten klaar zijn!” 

Fier én langer uitslapen

Woohoo, kei goed gedaan jong! Katrien: “Ja, ik ben best wel fier dat ik erin geslaagd ben om als complete leek deze zekerheid voor mezelf en mijn dochter te realiseren. Toch wel dapper, niet? Het was ook supertof om binnen mijn eigen budget de keuken en badkamer te kunnen kiezen. Dat geeft comfort. We gaan op een toffe plek wonen: dicht bij de stad, maar ook een beetje in’t groen. Mijn dochter kijkt er ook naar uit, want we gaan dichter bij de school wonen en dan kan ze langer uitslapen, haha!”   

Win win win for all the single ladies! En daddies! Voor iedereen eigenlijk.

Amai, 't is precies wel de moeite om eens bij hypotheek.winkel langs te gaan om uit te zoeken of je droom kan drijven of niet. Je krijgt er niet alleen een neutraal overzicht van kredietgevers, maar ze steunen je bij de hele administratieve afhandeling van je aankoop, als je dat wenst. Al een woning gekocht? Wel, bij hypotheek.winkel kan je ook informatie inwinnen over een herziening van je lening. Dat hebben we Anneke van Maison Slash al eens laten uitzoeken. Daar kan je aardig wat pingping mee besparen, zo blijkt. En als dat nog niet genoeg reden is: Vanaf 14 april kan je 15.000 euro winnen na je bezoek aan hypotheek.winkel! Jauwza! Dat geld kan je dan gebruiken voor jouw droomproject. Je moet enkel maar een foto plaatsen met je sleutelhanger van hypotheek.winkel op Instagram en/of Facebook met de hashtags #15000euroblindgewonnen en #hypotheekwinkel. Dan snel inzenden via Whatsapp of email. Hier alle info. Wij hebben onze afspraak al gemaakt zenne!
Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met hypotheek.winkel. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.