Heb je een stiekeme droom om pianovirtuoos te worden, maar niet meteen de goesting om je in te schrijven bij de plaatselijke muziekacademie om weer achter een schoolbankje te schuiven? Wel ja, je kan heel modern ook wat Mozart, Thierssen, of een Coldplay'ke leren spelen met een app. Bij sommige app's hoef je zelfs geen piano meer te hebben. Hoe 2020 is dat?

Simply Piano

B8XEeCwlkX9OL73x4ZJogECVODsEpJltBTNRnmLQ.png

Een app om al heel snel weg te kunnen met die witte en zwarte toetsen. Je kan hem gebruiken voor zowel piano als keyboard, en er zijn lessen voor zowel beginners als pro's, voor recreanten of persoontjes met een muzikale missie. You name it, je zet de app helemaal naar je eigen handen! Hij krijgt dan ook niet voor niks de naam om één van de beste apps te zijn in zijn genre.

Heb je geen piano in huis, dan is er ook een ding waarmee je je tablet kan omtoveren tot een keyboard en dan kan je zo Imagine leren spelen tegen dat volgende etentje met vrienden.

De app is er zowel voor iOS als Android. De eerste 7 dagen kan je hem gratis uittesten, nadien betaal je €84 voor een jaar. Tja, je moet wel wat over hebben om je talenten te ontwikkelen.

Grand Piano

ge0Q7jSWNXZ36T84YAYYIUi41h9VZ40djgLYBLoN.png

Met Grand Piano leer je jezelf piano spelen daar waar tegenwoordig alles wat je doet gebeurt. Op je smartphone, je eigenste Yamaha die je overal kan meenemen en waar je aldus overal kan oefenen. Heel eenvoudige app in gebruik, waar je vooral de klassiekers leert spelen.

De app is gratis en werkt enkel met iOS apparaten. Voor kleine bedragen kan je extra pakketjes aankopen.

Piano Guru

IlQosC28nrxOByn5Gjr6MWpgX9PRwJtL2HKaytqv.png

Leer alle, maar dan ook echt alle nummers uit je favorietenlijstje spelen. Van Ed Sheeran naar een klassiek repertoire tot Bollywood deuntjes. You name it, you play it! Je kan zelfs je eigen stukken gaan componeren. En ook hier heb je geen peperdure Steinway in huis voor nodig, je oefent gewoon op dat kleine slimme ding in je broekzak of handtas. Super leuke en heel erg uitgebreide app, als je het ons vraagt!

Piano Guru werkt enkel met Android. Sommige dingen zijn gratis (maar dan gooien ze al eens een advertentie over je partituur) en voor sommige dingen moet je betalen.