Eerst een zot wistjedatje. Want wist je dat we in België élke dag (!) een kilo (!) eetbaar voedsel per persoon (!) wegkieperen? Holy moly! Niet te verantwoorden. Maar we doen ons best. We proberen samen onze maaltijden en boodschappen steeds beter te plannen en bewaren (uhu, dat weten we zeker, want we hebben het jullie gevraagd). Wat een grote hulp kan zijn tegen verspilling? Heb je al gehoord van de fantastische app Too Good To Go? Deze gratis app brengt je in contact met winkels en restaurants in jouw buurt die eten over hebben op het einde van de dag. Hoe het in zijn werk gaat? Lees zeker verder!

Word een Waste Warrior!

Soep maken met restjes groenten, verrimpeld fruit omtoveren tot een smoothie, een weekmenu opstellen, kippen nemen, ... Het zijn allemaal goeie dingen die slashparents al proberen om verspilling tegen te gaan.  Eén persoon liet ons via Instagram weten dat hun restjes standaard door de schoonouders worden verorberd. Wat een toptip, haha! Ook de app Too Good To Go wilt voorkomen dat maaltijden onnodig worden weggesmeten. Geheel terecht noemen de gebruikers van de app zichzelf Waste Warriors! We zien het al helemaal voor ons, inclusief spandex pakjes en capes. Die Waste Warriors zijn trouwens al met meer dan 1 miljoen in België. Van een movement gesproken! Samen hebben ze al meer dan drie miljoen lekkere hapjes van de verdoeming gered. Wohow! Goed bezig en wij willen ook!

Klikken en ophalen!

De kans is groot dat je al ooit eens een app hebt gebruikt om een maaltijd te scoren voor jezelf en je gezin. Lekker simpel: je locatie invoeren en kijken welke handelaars beschikbaar zijn. De app Too Good To Go werkt exact op die manier. Met het grote verschil dat winkeliers en restaurants op deze app een zorgvuldig gemaakte kost of lekkere producten aan een veel lagere prijs aanbieden omdat ze het anders moeten weggooien. Jij kan op jouw beurt de planeet dan weer redden door iets van dat lekkers te reserveren, af te halen en op te eten. Iets dat anders op het stort zou belanden, hé. Wat een held ben jij! 


Lekker lekker!

Wie had gedacht dat duurzaamheid zo plezant en lekker kon zijn? Het is trouwens geen brol dat wordt aangeboden via Too Good To Go. Wat dacht je van een heerlijke verse veggie maaltijd, een yummy spaghetti, een belegd broodje of een heerlijke taart? Bij deelnemende supermarkten kan je vaak ook een verrassingspakket met allerhande verse producten oppikken op het einde van de dag. Via een handige filterfunctie kan je trouwens in de app aangeven welke producten jou interesseren. Zelfs bloemenwinkels bieden ondertussen ruikers aan die ze niet meer kunnen verkopen aan de volle pot. Al meer dan 3000 cafés, restaurants, bakkers, supermarkten en zo meer werken op die manier via de app mee om het probleem dat (voedsel)verspilling heet aan te pakken. En gij kunt ook meedoen!

 #DownloadDrang

Vergeet knaldrang, wij krijgen #DownloadDrang van deze app! Too Good To Go is volledig gratis beschikbaar in de App Store en bij Google Play. Deze week doen wij in plaats van frietdag op vrijdag, een Too Good to Go'ke uit onze buurt. Gemakkelijk, lekker, duurzaam en goedkoop! Jup, we zijn gewoon super content dat we deze app hebben ontdekt.  Wil je graag nog wat meer informatie? Dat kan: via deze link. En nu, met je lazy ass de wereld redden! Eén maaltijd per keer!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Too Good To Go. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.