We moeten ondertussen hopelijk toch al niet meer roepen dat we moedertje Aarde wat moeten gaan soigneren, keihard zelfs! Als we met z'n allen al één steen of rots bijdragen, komen we al een heel eind. Al is het maar minder plastieken flessen kopen, meer met de fiets rijden of simpelweg ons afval op de juiste manier sorteren. Dat laatste is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want bij sommige dingen lijkt het soms toch tot verwarring te zorgen en belandt er al eens iets in de verkeerde zak. Hebben wij daar toch niet dé ideale app voor gevonden, zekerst?! 

We weten zo ongeveer altijd wat in welke vuilbak thuis hoort. Maar soms ook niet. Dankzij EcoScan geen twijfels of fouten meer! Op één, twee, drie weet je in welke vuilbak of waar in het containerpark wat hoort.

Hoe werkt het?

De app is super makkelijk en efficiënt. Je scant de verpakking of het ding dat je wilt weggooien en hopla. De app vertelt je in welke vuil- of containerbak de verpakking of je weg te gooien ding thuis hoort. Hoe simpel kan het zijn? En oh, er is ook nog een tweede feature, je kan ook barcodes scannen! Dat werkt ook helemaal zoals het moet. Hoe slim is dat ding?!

ePTyR1F0ynVVzd8Vf81nR7kgsFbNRfzrr0muNM9X.jpeg

Tips voor een tiptop foto

Geeft de app geen logische uitkomst volgens jou? Kijk dan eens goed na of je wel een duidelijke foto trok! Om de juiste informatie te verkrijgen is het belangrijk om enkel de verpakking of het voorwerp goed op de foto te zetten. Als er nog andere spullen op de achtergrond liggen, kan de app in de war geraken en foute informatie geven. Zorg er ook voor dat het te scannen product volledig binnen de lijntjes is.

Jbn3o8EBpma9v3id5KVrrG8BhZmiNh46ZpGuH3Di.png

KoYTCIw5YqB8FJ7ZAVfqNXNQ9Z1jsyhyfCYYzoeN.png

Als het product juist in beeld werd gebracht en de app heeft zijn werk kunnen doen, zal hij je vertellen in welke vuilbak de verpakking hoort. Heeft de verpakking meerdere elementen? Dan zal hij dit ook aangeven! Ook geeft hij nog wat extra informatie over de verschillende vuilbakken. Altijd interessant!

8RzMvrEspuB0oNCdNtqrvh85FzHReO8fFNvyV3QN.png

Tip! Als je de gratis app hebt, kan je maar 10 keer per dag een product scannen. Maar no stress, de dag erna kan je terug gewoon scannen! Dussss, elke weekdag dag wat scannen en alvast sorteren en dan op zaterdag met de hele boel naar het containerpark.

Niet voor kleine ettertjes

We weten dat we onze kinderen bij momenten al eens bij het het grof huisvuil willen zetten, want op tweedehandssites krijg je ze niet kwijt. Maar ook jammer genoeg hier, zal de app je kleine drommelse koter niet herkennen en dus niet sorteren. Het proberen waard natuurlijk!  ; ) 

J34HqPgKjKrFCgQIptQuPUhMEB0iHlTSFYcnVf3t.png