Mamsies, papsies al te gaar, zijn jullie met z'n allen klaar voor een geheel nieuw funky schooljaar?  Jullie denken waarschijnlijk dat we met 'jullie' de koters bedoelen, maar niks van. We hebben het wel degelijk over jou en dan specifiek over de slashparents met kinderen die in het tweede leerjaar starten. Want wat je misschien nog niet wist, of wel al weet maar nog niet ten volle beseft, is dat de maaltafels er dan aankomen, ook voor jou. 

En dan zeggen wij: 'Leve de technologie!', want er bestaan zowat 1001 app'kes en sites om samen met je kind de tafels te oefenen. Helemaal gratis en al. Dan is dat ding, tablet genaamd, toch ook echt ergens goed voor! Wij hebben er alvast een paar voor jullie uitgetest en op een rijtje gezet. Op alfabetische volgorde zelfs! Ahja, want wij gaan voor een kus van de meester en een bank vooruit.

demaaltafels.be

Op de site demaaltafels.be kan je (hoe kan het ook anders?) alle tafels op een heel eenvoudige manier oefenen. Je kan kiezen welke tafel je wilt oefenen, je kan ook ze ook oefenen op snelheid en er zijn ook werkbladen die je kan afprinten. Daarnaast zijn er op de site ook leuke tafelspelletjes te vinden om wat variatie en fun te brengen tussen de driloefeningen door. 

Goed snel rekenen

1uVOJymtfz4TYBJMlMDuyFzGMOcba4m0XILm3Khe.png

Goed Snel Rekenen doet precies wat de naam al voorspelt: eerst de basis goed oefenen en daarna het tempo opvoeren. Hoe simpel kan het zijn!

Naast de tafels kan je ook optel- en aftreksommen maken. De app heeft de bedoeling om zowel sommen tot 20 als de tafels te memoriseren. Je bepaalt zelf welk type som of welke tafel je wilt trainen. Maar je kan ook gewoon de app voor je laten kiezen.

Goed Snel Rekenen is zowel verkrijgbaar als app als software.

Reken Tafel Spel

dBj6qGFeBBd1HZGiBv0VlF0ejI4Ia4HfaJMtFyBC.jpeg

Bij Reken Tafel Spel kan je op een grappige manier de rekentafels oefenen en uit het hoofd leren. Ze kunnen het goede antwoord kiezen uit 4 antwoorden, het antwoord intypen, of het antwoord zelfs inspreken!

Beschikbaar voor iOS of Android.

Tafelmonsters

rhSeYlvPSw46G5ENsgATnN2gemjNdWt0cKMAl6Oo.png

Oefen je tafels en voeder bij elk juist antwoord een monster. Zo doe je dat bij tafelmonsters. Hoe meer je er voedt, hoe blijer ze worden. Er verschijnen mooie kleuren en de zon gaat schijnen. Zo zie je maar, los wat tafels op en je maakt de wereld meteen wat mooier. Wie wil dat niet! 

Tafelmonsters is beschikbaar voor iOS.

Tafelzombies

AJAsWUSAFqZsySfLkpClLJku86DTrfQmVOAtnWdK.png

Tafelzombies laat je de tafels online oefenen. Je moet ervoor zorgen dat de zombies de overkant niet bereiken door tafels op te lossen. Als je het juiste antwoord geeft en binnen de tijd, verdwijnt de zombie. Maar hola, als je het foute antwoord geeft, komen er nog meer zombies aan. Je speelt/oefent elke tafel afzonderlijk of je gooit ze allemaal door elkaar. Dat kies je zelf. Voor de durvers!