Stel je voor dat er een dienst zou bestaan van vrijwilligers die jouw kind kan helpen bij alle huiswerkvragen? Klinkt als een geweldige uitvinding, en is het ook! Tijdens de vorige lockdown is magikietsvragen.be in elkaar gebokst door enkele goedzakken, en die zouden we nu heel graag knuffelen. 

Je moet niet héél hard je best doen om je het volgende in te beelden. Terwijl jij met je ene hand de brooddozen uit de boekentassen haalt, met je andere hand de kleinste zijn agenda tekent en met je linkervoet alvast groenten begint te snijden, terwijl je nog moet bekomen van een chaotische werkdag gebeurt er dit. Een kind heeft huiswerkhulp nodig.  Kak. "Vader, moeder, snap jij wat de juf/meester bedoelt met-...' En dát, mijn liefste slashparents, dàt is het moment waarop we massaal kortsluiting krijgen.

Dat van die handen tekort en linkervoet die groenten snijdt, ça va nog. Maar als daar elke avond nog eens een berg huiswerkvragen bijkomen, is het helemaal feest in onze drukke slashparenthoofden. Ha, of wij daar een oplossing voor hebben gevonden? 't Zal wel zijn! Magikietsvragen to the rescue!

Mogen wij ook eens iets vragen? Wadisda?

Op magikietsvragen kunnen lageschoolkinderen terecht met al die 'snap jij wat de juf bedoelt met...?'-vragen. Tenminste, als het over rekenen, Frans, Nederlands of wereldoriëntatie gaat. En als die vraag zich stelt tussen 8 uur 30 en 21 uur. Ook kweetniehoehandig is dat dit allemaal kan via de app 'mag ik iets vragen' (voorlopig enkel voor Android, te vinden in de Play Store) of op magikietsvragen.be (voorlopig enkel via Chrome en Firefox). 

It takes a village to raise a child

De wereld zit soms eigenlijk best goed in elkaar. Terwijl wij handen en tijd tekort hebben, zijn er anderen die handen over hebben en tijd teveel! Kweetniehoelogisch eigenlijk, en dat komt hier efkes vree goed uit! Je kinderen stellen vragen, vrijwilligers geven antwoord! En om de veiligheid van onze vragenstellers te garanderen, moeten die vrijwilligers zich aanmelden via Itsme. Dat is een app die ervoor zorgt dat je identiteit op een veilige, makkelijke en betrouwbare manier kan worden aangetoond. Bovendien zijn de vrijwilligers minstens 18 jaar.

via GIPHY

Magikietsvragen is dus de perfecte oplossing voor drukke avonden, maar ook voor wanneer de buurvrouw die normaal gezien helpt bij het huiswerk op vakantie is, en het mannetje of vrouwtje van de bijles ziek in bed ligt. (Of - we gingen het niet zeggen - maar toch wel: in tijden van corona.) De buurman van Sjarelke die aan de andere kant van het land woont, is namelijk niet per se op vakantie en kan via magikietsvragen ook wel een keertje jouw helpende buurvrouw zijn. Hoe praktisch is dat?!