Begin september en is je tiener nu al wat (of nog steeds of altijd)  George in the jungle met rondslingerende mappen en boeken en cursussen en allerhande prutskes in zijn/haar kamer? Ga dan nu al snel aan het werk met de tips van Marijke, slashparent van een zoon in de het 3de secundair en opruimcoach uit het team van Nele Colle vooraleer het woud helemaal toegroeit en je het niet meer redt met enkel een perforator en wat etiketjes!

In het secundair onderwijs worden vakken veel meer opgesplitst dan in het lager onderwijs, zijn er verschillende leerkrachten, lokalen en wordt de agenda nog belangrijker. Elke dag ziet er anders uit: andere lessen, andere mappen. Voor vele tieners helpt het dan om structuur aan te bieden, zodat ze niets vergeten of niet alles moeten meesleuren uit schrik iets te zullen vergeten. 


Marijke, opruimcoach uit het team van Nele Colle, geeft enkele tips hoe zij het aanpakte met haar zoon (3de secundair).

Gebruik dé tips en free your mind and nerves!

- Ieder vak heeft een kleur en hierbij een dun mapje om de cursussen (of delen van de cursussen) die hij actief nodig heeft mee naar school te nemen. Hij kan deze dan na raadplegen van het Smartschool lessenrooster makkelijk en snel terugvinden en in zijn boekentas stoppen. Op Smartschool hebben deze vakken dezelfde kleur gekregen.

- De overgebleven delen van de cursus worden verzameld in een grote classeur. Deze zijn slechts in 2 kleuren omdat we mappen gebruikten die we nog hadden, maar werden voorzien van een label. Hierin bewaart hij de afgewerkte en nog aan te vullen cursusdelen. Natuurlijk kan je hier ook dezelfde kleur mappen gebruiken voor nog meer uniformiteit.
Op deze manier neemt hij enkel mee naar school wat hij nodig heeft, hoeft hij geen loodzware boekentas te dragen, kan hij dit makkelijk zelf blijven organiseren en hopelijk ook vlot studeren.

En op deze manier krijg je tiener rust en overzicht in het hoofd en de boekentas. Advies en concrete hulp bij opruimen en organiseren: www.nelecolle.be - tips ook via de Facebook- en Instagrampagina!