Af en toe krijgen we te maken met sociale media-moeheid. Te vrolijke mensen. Teveel fake news. Gewoon teveel katten en kinderen. Enter Binky, het social netwerk voor mensen die liever even niet connected zijn (zeg het maar: asociaal), maar stiekem ook niet van hun scroll-verslaving af geraken.

De uitvinders startten aanvankelijk met Binky als een goeie grap. Zoiets van: je hebt eigenlijk totaal geen boodschap aan wat er allemaal gepubliceerd wordt. Maar de nood om ergens door te scrollen is gewoon té aanwezig.

Binky is bijgevolg een tijdlijn vol random foto's en berichten. Je kan eindeloos scrollen, reageren, liken. Maar eigenlijk gebeurt er helemaal ... niets. Wat je liket, bekijkt of klikt, het heeft helemaal geen doel. Niemand volgt jou, jij volgt niemand. Het is alsof je keihard scheeuwt in het heelal, en niemand hoort je.


Digital detox

Waar Binky dus begon als grap, blijkt de app uiteindelijk heel effectief als digital detox. Het is een beetje als de nicotine-patch voor verstokte rokers. Je krijgt een feed vol likes, duimpjes en posts over whatever. Je kan ook (proberen) comments achter te laten, maar laat ook maar, want je tekst wordt automatisch omgevormd tot voorgeprogrammeerde zinnen. Een compleet zinloze app dus.

Belachelijk?

Jep, compleet belachelijk. Maar wel een serieuze spiegel die ons laat mediteren over de harde feiten. Wat betekent al dat 'connected zijn' eigenlijk? Misschien ook meteen even een account aanmaken voor je social media addicted zoon of dochter? 

Hier kan je de meest nutteloze app downloaden van het heelal. Enjoy!