Opgroeiende kinderen moeten gevierd worden. Daar horen samen zingen, allerlei lekkers, geschenkjes én familie en vrienden bij! Kak, dat gaat helemaal niet in corona-tijden. No worries. Dankzij deze cadeautips maak jij er alsnog een top afstandsfeestje van!

Hadden jullie de voorbije weken een kind in huis dat iets te vieren had? Een corona-verjaardag? Of een afgelast communie- of lentefeest? Om de pijn te verzachten heb je dat laatste misschien toch een beetje gevierd. Nog een perfect excuus om een fles cava open te trekken in het midden van de dag! Als je nog geen kinderfeestje had in uw kot, is de kans sowieso groot dat het jullie de komende weken of maanden te beurt zal vallen.

In normale omstandigheden word je dan omringd door vriendjes en je luidruchtige familie. Wat een gemis! Op welke manier kan je ervoor zorgen dat de framily toch betrokken blijft? En wat met de cadeautjes? Is er wel nood aan nog meer speelgoed? In dit artikel vind je een aantal originele verjaardagtips  en ook een thumbs up voor Yongo! Yongo watte? Je kan kiezen: ofwel klik je hier om direct alle info te lezen. Of, je leest nog even lustig verder en je krijgt onze creatieve tips en onnozele grapjes er bovenop. 

Enough stuff!

via GIPHY

" target="_blank">


We gokken dat één van de volgende scenario’s zich bij jullie al heeft afgespeeld de voorbije maanden. Je hebt bij de start van de lockdown in blinde paniek online een gigantische speelgoedbestelling geplaatst, waardoor je intussen een aanbouw moet overwegen. Of anders: je hebt tijdens de lockdown vastgesteld dat je kind meer dan genoeg speelgoed heeft, maar dat vooral de tijd ontbrak om er echt mee te spelen. In elk geval: de conclusie is hetzelfde. Jullie hebben enough stuff! Jouw kinderen hebben bij een verjaardag of een ander opkomend feest totaaaaal geen nood aan nog meer brol.  Dit is dus het perfecte moment om in te zetten op een ander persoonlijk gebaar dat een verschil kan maken voor nu of later.                         

Een filmpie! 

Wat kan je dan doen om het gemis van vrienden en familie bij een feestelijke gelegenheid wat op te vangen in deze tijden? Hoe creëer je toch een beetje dat warme gevoel zodat feestende kinderen zich niet vergeten voelen? Volgende twee tips hebben we alvast zelf uitgeprobeerd, met succes!

Voor een neefje dat tijdens deze lockdown negen jaar werd, nam elk familielid van oud tot heel jong een eigen origineel filmpje vol gelukwensen op. De ene speelde piano, de andere bracht een serenade waar katten van gingen janken. Een gek dansje mocht ook niet ontbreken. In elk geval, op de dag van het feest kon het jarige neefje genieten van een twintig minuten durende persoonlijke verjaardagsvideo. Een schot in de roos, en een aandenken voor het leven.

Knuffel vanop afstand

Of, ga aan het knutselen en stuur eens een papieren knuffel op, zoals op de foto hierboven! Nu meer dan ooit is een zelfgemaakt geschenkje immers goud waard. Om het knuffel-knutselwerk te fabriceren, neem je een groot blad. Leg je er op neer met de armen uitgestrekt en laat één van je huisgenoten rond je bovenlichaam tekenen. Vergeet zeker niet om je afdruk mooi in te kleuren. Vervolgens plooi je die handel netjes op en drop je het in de brievenbus! Het feestvarken ontvangt dan thuis levensgrote knuffels. Super lief!

Mag het nog iets meer zijn?

Videoboodschappen en persoonlijke knutsels zijn fantastisch, maar wat als je toch nog iets extra wilt geven? Misschien is dit wel het goede moment om aan een spaarrekening voor de kinderen te beginnen? Op die manier kunnen opa, oma, tantes en nonkeltjes ook op dat gebied bijdragen aan de toekomst van jullie kinderen. Persoonlijk zijn wij al lang enthousiast over de Yongo-app. Met deze app kan je op korte en lange termijn sparen voor de kinderen, en iedereen kan de eventuele spaardoelen of financiële vooruitgang ook gemakkelijk volgen. Misschien droomt het feestvarken wel van een spelcomputer, een eigen laptop of een boosted board (opzoeken op eigen risico). Maar je kan ook een spaarrekening op lange termijn openen bij Yongo, voor die tijd dat uw kind zelf een huis nodig heeft met een annex, zoals jullie nu. Haha! Meer weten over Yongo? Je kan alles nog eens rustig nalezen op hun website

Samen Volhouden!

Hoe kak het ook is voor kinderen om feest te moeten vieren zonder vriendjes en familie, we zijn zeker dat je met wat creativiteit er iets mooi en waardevol van kan maken. Wie weet maken die vele kleine persoonlijke gebaren er wel één van de meest memorabele feestjes ooit van. Samen volhouden dus, en later halen jullie al die gemiste knuffels allemaal dubbel en dik in! Voor dit artikel werkte Maison Slash samen Yongo. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.