Stel je voor dat er een app bestond waardoor je perfect zicht kreeg op wat je met je gezin maandelijks uitgeeft. Of een app waardoor je nooit meer bonnekes en coupons nodig had om korting te krijgen?! Of.. en het wordt alleen beter, een app die jou geld stort. Als 2020 ìets mooi heeft voortgebracht, is het de Cake-app wel, een bank app die niets met banken te maken heeft maar die jou slimmer wilt laten omgaan met je geld. Getriggerd? Wij ook! Maison Slash liet jonge papa Kevin de Cake-app uittesten. Want hoe en wat en is dat allemaal waar?

Hoe werkt het? Piece of Cake!

Die woordgrapjes ga je er moeten bijpakken. In elk geval, Cake heeft haar naam niet gestolen, want alle inzichten die je in deze app opdoet, worden smakelijk gevisualiseerd. Maar dus, hoe werkt deze banking app? Ten eerste, Cake is geen bank. Ze zijn ook helemaal onafhankelijk van banken en het gebruik ervan is gratis. Om de app te gebruiken, hoef je dus niet met je centen te vertrekken van bij je vertrouwde financiële instelling X of Y. Dat is al een gemak hé! Wat Cake wel doet, is de app koppelen aan minstens één bankrekening die je actief gebruikt. Maar je kan ook al je rekeningen koppelen, zodat je je hele monetaire rimram onder controle kan krijgen.

Kevin, zelf een SEO-specialist en papa van Fil (1 jaar): "Ik was aangetrokken tot Cake omdat het echt een innoverende app is in het bankenlandschap. Ik kon eigenlijk niet wachten om het uit te testen."


Wat is er nu zo bijzonder aan Cake? Ten eerste, de app geeft een duidelijk en eerlijk beeld van de spending habits van jouw gezin. Waar gaat jullie geld eigenlijk echt naartoe? Die vraag stellen wij elkaar regelmatig als we de 0 euro zien naderen tegen het einde van de maand. Naar jouw horecagezwel of naar zakken vol kledij? Hoeveel heb je echt al uitgegeven deze maand bij de supermarkt? Wat kost al die streaming en telefonie van jullie pubers? Wat met de energiekosten? Cake geeft je per categorie alle inkomsten en uitgaven in overzichtelijke graphics.

Kevin: "Ik had al ooit eens een poging in excel gedaan om zicht te krijgen op onze inkomsten en uitgaven, maar dat was eigenlijk niet te doen. Cake doet dat nu automatisch. Alles wat we uitgeven, wordt door de app in de juiste categorie gestoken en ik krijg elke maand automatisch een rapport. Bleek dat onze auto een erg grote hap uit ons inkomen neemt. En corona heeft ons uitgavenpatroon ook beïnvloed. Dat vond ik wel een interessant inzicht. Maar ook dat je met Cake zelf iets kan verdienen, vind ik een mooie plus."

Klopt, want met de Cake-app kan je momenteel op wel twee manieren geld verdienen. Straf hé. Vonden wij ook best interessant. 

Geld? Hoe? Wat? Waar?


We hopen dat we je niet de ganse inflatie/rente-reutemeteut moeten uitleggen. De bottom line is: Uw geld brengt niks op bij de bank. Hoe verdien je met Cake dan centjes en krijgen jullie wel een deel van de (wink wink) cake? Wel, op twee manieren dus. Ten eerste doet Cake toffe deals met leuke merken en bedrijven. Kom jij daar shoppen? Ka-ching, je krijgt geld op je rekening of een leuke korting voor volgende keer! Niks te stempeltjes plakken of bonnetjes uitknippen. Ten tweede deelt Cake elke maand een deel van haar inkomsten met de gebruikers van de app. Thanks, I guess.

Dat laatste kan Cake doen doordat jij toestemming geeft om jouw shoppinggedrag anoniem te delen met bedrijven zodat zij beter begrijpen hoe consumenten, wel ja, consumeren. Doordat veel mensen de app gebruiken, genereert Cake immers een interessant beeld van de interesses en gewoonten van mensen. Al die inzichten worden daarna in digitale anonieme potjes gestoken. Die informatie is heel interessant voor bedrijven die bereid zijn om Cake, en jou, daarvoor te betalen. Belangrijk om te weten, is dat het nooit om inzichten over één persoon of gezin gaat, maar steeds over grotere gehelen, waar jij er slechts eentje van bent. Zo werkt het dus!

Kevin: "Ik kreeg al 6 euro van Cake gestort, omdat ze een deel van hun inkomsten delen met de gebruikers van de app. Geen gigantisch bedrag, maar beter dan zelf moeten betalen hé?"

Dat vinden wij ook, Kevin! Immers bij de Facebooken, Googles en onze giga collectie klantenkaarten worden onze gegevens ook verwerkt, met dat verschil dat Cake er ook echt iets voor teruggeeft: centjes!

 

 Toestemming? Leg dat eens uit!

En ook, is dat wel veilig allemaal seg? Het gaat hier wel om centen hé. Awel, Cake is een officiële betalingsinstelling en staat onder controle van de Nationale Bank. Dat betekent dat hun app even goed beveiligd moet zijn als alle andere betaalinstellingen in ons land en dat jouw toestemming belangrijk is. Commerciële partners van Cake krijgen enkel statistieken op basis van anonieme gegevens. Jouw persoonlijke identiteitsshizzle worden dus helemaal GDPR-proof met niemand gedeeld. GDPR-watte? Hier een link met meer uitleg, want we begrijpen dat je graag gerust bent. Oh ja, je kan ook op elk moment gewoon stoppen met de app, als je toch niet overtuigd zou zijn.

Cake ne keer hier!


Amai, wij zijn wel geprikkeld door deze app! Wie wilt er nu niet meer inzicht in het huishoudbudget én tegelijkertijd geld verdienen?  Verder is de app gratis beschikbaar in de App-store en op Google Play. Wil je eerst graag nog wat meer lezen over Cake? Snappen we! Dat kan hier. We zijn echt benieuwd wat jij ervan vindt en wat jij gaat ontdekken over jouw budget!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Cake. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.