Nog enkele weken en dan breekt het seizoen los: communiefeesten, lentefeesten, groeifeesten,… Whatever you want to call them, je hebt gewoon iets te vieren: een opgroeiend kind!  Maar - who are we kidding - het draait voor de kinders ook om de cadeaus. We denken zelf met nostalgie terug aan de geschenken die wij kregen in onze jonge tijd. Dat is een eufemisme voor "wij waren toen ook al dikke materialisten". Wat de inhoud van de geschenken betreft, is er heel wat veranderd, maar sommige dingen bleven verrassend hetzelfde. Samen met Yongo maakten we voor jullie een vette “geschenkenspecial”: vroeger versus nu. 

De Gameboy versus een Nintendo Switch

0OCQzoAW75WYz0wVe4GHOMq04zl10ve17io3pJNZ.png

Man, hebben wij uuuuren Tetris, Zelda en Super Mario Land gespeeld! En ’t was vooral ook een felbegeerd communiegeschenk. Er was vorig jaar even sprake van een nieuwe Game Boy Ultra die op de markt zou komen, maar iets zegt ons dat die kleine neuters niet zitten te wachten op onze retro shit.  Vandaag hopen ze meer op een Nintendo Switch. Voor de complete gaming nitwits: een Nintendo Switch is eigenlijk ook gewoon een spelconsole. Maar dan flashy. En in kleur. En je kan het met twee spelen. De muziekjes zijn nog altijd even irritant. Onze kinderen zijn er volledig aan verslaafd, dus ’t zal wel goed zijn.

De wereldbol versus Google Earth

Skl3tnyjVXU45A8qUrU8OFLdRW7mVQqhF31a7fj6.jpegZoals elk vroom katholiek kind heb je ook de lichtgevende wereldbol gekregen. We hebben ons hoofd er al over gebroken wat de boodschap was achter dat geschenk. Hier is de wereld! Je gaat ze vanaf nu ontdekken! Zoiets? Bij ons diende ze vooral als nachtlampje op onze tienerkamer. Niks tegen de charmes van de wereldbol, maar in 2019 downloadt ge gewoon Google Earth op je eerste smartphone.  Dat doet immers - zo vlak voor je naar het middelbaar trekt- pas echt uw wereld opengaan. 

Enveloppen versus de Yongo-app

Een kartonnen doos, met een gleuf in, om de enveloppekes in te doneren. Dat was de aanpak back in the days. Toen kon je dat geld op elk moment van de week nog binnensteken in het lokale bankkantoor. Nu heb je al een afspraak nodig, of een speciale machine. Niet praktisch! En hallo, we leven wel in het digitale tijdperk hé. Geld kan je storten, en speciaal voor feestelijke gelegenheden gebruiken wij de Yongo-app. In de app kan je een evenement aanmaken, gekoppeld aan de persoonlijke account van je kind. Schenkers kunnen zien waar het kind voor spaart en je kind kan samen met jou volgen of dat droomcadeau al binnen bereik is. Achteraf kan het feestvarken iedereen een welgemeende digitale merci sturen. Meer weten over Yongo? Right here!


De Hifi- keten versus de Bluetooth SpeakerjiR0e7X9R8cA38zgR7AlCAUsnFwsgTu2G5Rh2wkq.png

Menig pré-puber kreeg voor zijn plechtige communie een al dan niet draagbare hifi-keten. Wow, met een cd-speler ofwa! En met wat geluk kon je uw cassettes van Roxette ook nog afspelen in de dubbele cassettedeck. En dan maar puberaal meekwelen met teksten die je niet verstond. Sommige dingen veranderen nooit, alleen heb je die giga-stofvanger al lang niet meer nodig om naar uw favoriete artiesten te luisteren. Een Bluetooth Speaker, dat is zo’n vet geschenk om te krijgen of om voor te sparen!  Eigenlijk is het gewoon een draadloze luidspreker waardoor je muziekjes kan streamen, zodat iedereen in huis kan meegenieten van de uitstekende/slechte smaak van uw kind. Aparte playlists, nu aub.

De fiets versus Elektrische stuff

P2kEsyHGgbHNRybGepvP2Blfd1KQ9bPILctsB97E.png

Vroeger kon je op straat exact zien wie er net zijn vormsel had genoten, want die reed op een fiets die echt nog “karren” te groot was. Jup, wie kreeg er als 12-jarige geen fiets die bedoeld was om mee te gaan tot in je volwassen leven? Het was gewoon even wachten tot je met je tenen de grond kon raken.

In 2019 wordt er gelukkig nog veel naar school gefietst, maar er zijn echt wel coolere manieren om u te verplaatsen. Bijvoorbeeld met een elektrische step, zo’n hooverboard om je nek te breken, of een monowheel. Je kan niet jong genoeg toetreden tot de hipster-club!

___________________________________________________________

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Yongo. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.