Hebben de coronatijden jou ook aan het denken gezet? Dat een ander soort gezinsleven gek genoeg ook deugd heeft gedaan, en dat je in de toekomst daar iets van wilt vasthouden? Zo van: bye bye eeuwige ratrace, hallo puurder leven! Maison Slash en watermerk SPA hebben die vibe ook opgepikt. Daarom zetten we elke maand een gezin of ouder in the picture die de lockdown heeft aangewend om het roer om te gooien en evenwichtiger en puurder te gaan leven. Zo besloot slashparent en mamablogger Nathalie op een andere manier te gaan eten. Zij besliste om vlees van haar menu te schrappen. Ondertussen is zelfs de cholesterol van Nathalie gedaald door haar nieuw voedingspatroon en is ze ook trots op haar duurzame keuze.

Oh en SPA wilt je ook meteen een duwtje in de rug geven om ook te herbronnen, zoals zuiver water! Duusss…. dankzij SPA kan één gezin een heel jaar zijn pure mineraalwater winnen! Yes, hier zo! Water drinken is immers de basis voor elke vorm van innerlijke zen. Lees hier meer over onderaan het artikel.

Voor Nathalie, leerkracht in het lager onderwijs en mama van twee zoontjes, betekende de lockdown een serieuze omschakeling in haar eetgewoonten.  De voorbije jaren was ze wel altijd zoekende geweest: minder pasta, dagen zonder vlees, ... Maar toch verviel ze telkens terug in hetzelfde klassieke patroon van patatten, groenten en .... vlees. Toch bleef er bij Nathalie iets knagen. Tijdens de lockdown nam ze een ingrijpende beslissing. Ditmaal zou ze echt vegetarisch worden, of misschien zelfs helemaal vegan? 


Waarom nog langer wachten?

Nathalie: “Als leerkracht kwam ik tijdens de lockdown ineens met mijn kinderen veel thuis te zitten. Over het algemeen zijn wij een energiek gezin en doen we veel uitstapjes.  Plots vielen er echter veel verplichtingen weg. We gingen een pak trager leven. Zo kwam er een grote rust over mij. Ik kreeg ook meer tijd om me te verdiepen in duurzaamheid, een thema waar ik in de klas ook al mee bezig was. Ook het boek “Sustainable Family” inspireerde me enorm. Vleesproductie vraagt veel van onze aarde en ik hecht ook belang aan dierenwelzijn. Te veel vlees eten, dat voelde voor mij ook niet gezond meer aan. Door de lockdown kreeg ik meer tijd om plantaardige recepten uit te testen. Waarom nog langer wachten, dacht ik?"

Vegan of veggie?

Nathalie: "De eerste week na mijn beslissing probeerde ik zelfs helemaal vegan te eten. Je kan uit veel recepten de eieren bijvoorbeeld perfect vervangen. Ik kocht ook al langer alleen maar plantaardige melk. Maar ik besefte al snel dat volledig vegan voor mij momenteel nog een stap te ver is. Dat is een hele levensstijl die je je moet eigen maken. Maar vlees schrappen en vervangen, dat hou ik nu al meer dan twee maanden vol. Het gaat me zelfs goed af! Trouwens, dat is echt niet alleen maar vegetarische burgers eten ofzo. Ik experimenteer volop met extra groenten, peulvruchten en noten. Er staan ook zo veel vegetarische receptjes online tegenwoordig. Inspiratie genoeg!"


Stap voor stap!

Nathalie: "Door m'n beslissing om vegetariër te worden, is er wel een soort rust over mij neergedaald. Als ik echt iets wil, dan kan ik het. Misschien inspireer ik met mijn beslissing ook wel anderen? Ik denk in elk geval dat ik het op deze manier wel kan volhouden. Ook voor mijn eigen gezondheid. Al jaren had ik een te hoge cholesterol, hoewel ik helemaal geen overgewicht heb. Ik liet mijn waarden recent nog eens testen, en alles bleek volledig in orde. De rest van mijn gezin is wel nog niet klaar om volledig vegetarisch te worden, maar dat begrijp ik. Voor mezelf zal ik wel geen vlees meer klaarmaken. Stap voor stap! "

Ook puurder leven? SPA is er voor jou!

Ben jij ook zo geïnspireerd door dit verhaal van Nathalie? Misschien denk jij er ook al langer over na om volledig veggie of vegan te gaan eten? Als die stap te groot is, kan je ook altijd starten met het inlassen van een aantal vleesvrije maaltijden of dagen. Om jou op gang te helpen om ook duurzame en pure keuzes te maken, kan je trouwens voor jouw hele gezin een heel jaar lang het zuiverste water van SPA winnen! Snel hier klikken en win win win!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met SPA. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.