Halverwege de maand schrikken wij ons soms dood als we onze bankrekening checken. Euh, waar is al dat geld naartoe? Misschien heb je wat foliekes gedaan in de supermarkt of wat te veel online geshopt? De waarheid is vaak dat vele kleintjes één groot geheel maken en dat je niet altijd weet waar al je centen naartoe zijn gevlogen. Daarom vinden we het super interessant als we eens mogen koekeloeren in de uitgaven van andere gezinnen. In samenwerking met de banking app Cake praten we de komende weken met vier gezinnen die elk op een bijzondere manier met hun centjes omgaan. Zo geeft slashparent Nicky gemiddeld 675 euro per maand uit aan restaurantbezoek en takeaway. Sommige maanden zelfs meer! Is dat dan elke week kreeft en champagne, of gewoon kei veel keer stoofvlees met frieten afhalen? 
By the way: Cake wat is dat nu weer? Wel, Cake is een revolutionaire Belgische banking app die je toont waar je geld écht naartoe vloeit. Plus je verdient er als gezin ook nog wat flappen mee. No way. Echt waar jong! Hier lees je er alles over!

Ja chef!

Het gezin van Nicky bestaat verder nog uit twee kindjes van 8 en 4 jaar, plus een echtgenoot. Bovendien is die halve trouwboek chef-kok! Aha, een belangrijke aanwijzing. We hebben wel een vraagje. Als je zo’n gerief in huis hebt, dan kookt je man toch wel met plezier alle dagen een viergangenmenu voor het hele gezin? Nicky: “Er wordt zeker veel gekookt bij ons thuis. We maken er ook uitgebreid tijd voor, met zelfgemaakte aperitiefhapjes en al. Zelf was ik niet altijd zo’n foodie, maar mijn man heeft me helemaal meegesleurd in die liefde voor gastronomisch eten. Los van het feit dat we zelf graag koken, bezoeken we ook best regelmatig een restaurant of halen we iets af."

Nachos en sushi

Ok begrepen! Maar als je bijna 700 euro per maand uitgeeft aan restaurantbezoek en afhaalmaaltijden, hoe vaak trekken ze die kaart dan? En wat schaft de pot? Nicky: “Gemiddeld gaan we elke week wel eens op restaurant of halen we iets af. Het is niet dat we altijd naar dezelfde keuken grijpen. We variëren veel en proberen zo veel mogelijk verschillende zaken uit. Als de kinderen mogen kiezen, dan gaan ze graag bijvoorbeeld naar Bavet voor nachos en spaghetti. Of we halen sushi af. Als het enkel voor ons twee is, dan kiezen we voor de betere zaken. Dat mag zelfs soms met een sterretje zijn. Op restaurant gaan en eten afhalen, doen we dus niet uit gemakzucht. Het draait om de quality time samen en de passie voor een heerlijke maaltijd.“


Tegen de sterren op!

Oeh sterrenzaken! We like. Let’s do some namedropping! Nicky: “In normale omstandigheden gaan wij ongeveer twee keer per jaar in een sterrenzaak eten. In die maanden loopt dat bedrag dat we uitgeven dus nog wat op, want dan betaal je gemakkelijk 500 euro in één keer. Ze bestaan nu niet meer, maar In de Wulf was één van onze favorieten plaatsen om te dineren, logeren en te ontbijten. We hebben ook al genoten van een bezoekje aan Hertog Jan en Chambre Séparée. We bezochten ook al Hof van Cleve. Normaal gezien gingen we in november eten bij Willem Hiele in Koksijde, maar dat zal helaas momenteel niet kunnen doorgaan. Ooit zijn we ook al naar Spanje gereisd om te eten bij El Celler de Can Roca, met drie Michelinsterren één van de beste restaurants van de wereld. Het meest van al houden we van zaken die gastronomie combineren met een casual sfeer.”

Liever eten dan reizen

Wij zouden toch wel verschieten als we vaststellen dat er zo’n pak geld naar ons horecagezwel vloeit. Hoe zit dat bij deze slashparents? Nicky: “Ik verschiet er eigenlijk niet van. Het loopt immers snel op als je elke week iets afhaalt of op restaurant gaat met het hele gezin. Volgens mij zijn er veel gezinnen die daar een pak geld aan spenderen zonder het te beseffen. Voor ons is het dat geld ook volledig waard. Met die kennis gaan we er dus ook niet op bezuinigen of zo. Wij geven gewoon onze centjes veel liever uit aan een fantastische restaurantervaring dan aan een vakantie. Wij maken niet kei veel verre reizen, maar gaan eerder eens een weekje naar de zee. ” 

Geef ons maar Cake

Ze heeft wel een punt, die Nicky. Wij halen ook regelmatig eten af en steken onze beentjes graag eens bij een ander onder tafel. Wel volledig uit gemakzucht, we geven het toe. Haha! Maar we hebben geen idee hoeveel geld we daar aan uitgeven. Heb jij daar zicht op? Daarvoor is de banking app van Cake dus super handig hé. Deze app geeft je elke maand een slim overzichtje van al de spending habits van jouw gezin. Je hoeft ook niet van bank te veranderen om deze app te installeren. Je koppelt gewoon je bestaande bankrekening(en) aan de app. Plus, je kan er ook nog wat centjes meer verdienen. Ontdek hier nog 10 redenen om deze straffe app te installeren! Zin om Cake direct te proberen? Je kan deze gratis downloaden in de app-store van Apple of bij Google Play

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Cake. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.