Duurzaam speelgoed, alles goe en wel. Maar waar vind ik dat? 't Is bijna Sinterklaas! Natuurlijk deden wij ons werk al. Onze Leen gaat namelijk elke maand op zoek naar gemakkelijke manieren om een groener leven te leiden met kinderen. En deze maand geven we dus nog wat last minute tips voor ecologische Sinterklaascadeaus! Ziehier een lijstje van duurzame webshops (nu bestellen en dan is dat er sowieso op tijd) en we gooien er ook nog enkele speelgoedsuggesties voor alle leeftijden bovenop.

Het is wat de sint zelf zou willen

We zijn er zeker van: als het aan de Sint lag, bracht hij enkel duurzaam speelgoed. De Sint is een goedheilig maar ook groen man: hij promoot namelijk al JAREN ecologisch transport. Een paard moet niet volgetankt worden (tenzij met al die wortelen die we klaarzetten voor dat beest) en een stoomboot... is dat niet ecologischer dan een vliegtuig? In ieder geval reist hij maar één keer per jaar, voor de rest doet die man vooral van staycation in Spanje. 

Hier haalt de sint zijn duurzame shizzle

Fairplace

Fairplace is een webshop met uitsluitend ecologisch verantwoord speelgoed, die werd opgericht door Christophe Toye en Yves Vercruysse, 2 vaders met een hart voor speelgoed en duurzaamheid. Check zeker hun volledige aanbod eens!

Wij vielen als een blok voor de knutselpakketten van Re-Cycle-Me. Met deze knutselpakketten kan je zelf uit gerecycleerd afval een eigen pizzeriapatisserie of restaurant bouwen! Laat die duurzame pizza's en cupcakes maar komen! 


Blabloom

Blabloom werd opgericht door Kim, Annelies en hun mannen. Ze verkopen niet enkel speelgoed maar ook verzorgingsproducten, kledij, keukenspullen, etc. Een ideaal webadresje voor de milieubewuste ouder dus! Als Sinterklaastip geven wij dit PRACHTIGE keukentje van Le Toy. Serieus, dat ziet er beter uit dan onze eigen keuken. Properder ook...

En voor je zegt: pff, da's totaal geen originele tip, zeggen wij: hallo, dit is een cadeau dat volgende cadeaus kopen makkelijker maakt. Kerstmis? Koop het kind wat houten groenten en fruit. Verjaardag? Tiens, heeft het kind al een koffiezet voor zijn keukentje? Goed rapport? Ha, we kopen wat houten sushi! Etc, etc. Wij raden aan om zo snel mogelijk een keukentje in je eigen keuken te zetten. Van zodra het kind kruipt! Zo leid je peuters af van de 'echte' keukenkasten waar breekbare spullen inzitten. Ieder zijn eigen keuken!

bm5cMLUdDB2GJmKL2yMliKHrZRgslcm1YNHwS5u2.png


Kudzu

Millie en Valentijn waren altijd al milieubewust. Maar in hun zoektocht naar milieuvriendelijke alternatieven voor alledaagse producten stelden ze vast dat er wel een behoorlijk aanbod was, alleen moeilijk te verkrijgen. Dus begonnen ze hun eigen webshop Kudzu.

Net zoals bij Blabloom vind je er werkelijk ALLES, dus ook speelgoed! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Papertrack Knikkerbaan? Uit papier dus, zoals de naam doet vermoeden en 14 meter lang, alstublieft. Zelf in elkaar te steken, dus uren speelplezier voor kinderen vanaf 10 jaar. En ja, een knikkerbaan wil ook wel zeggen dat je jaren later nog knikkers zal vinden in je woonkamer. Achter de boekenkast, onder de zetelkussens, tussen de chauffage. Een cadeau waar je jaaaaaaaren later nog plezier van gaat hebben! 

NfwMiWmEphxOyn16kvSPYF8HYCeoyaYcmy4QUdbA.jpeg

Rewind PLay

Antwerpenaren kennen de winkels van Rewind ongetwijfeld: ze hebben een interieurwinkel én een prachtige kinderwinkel vlakbij elkaar in de buurt van het Antwerpse Zuid. Maar HOERA voor alle niet-Antwerpenaren want er is ook een webshop!

Als Sinterklaastip geven wij graag de oldschool caféspelletjes van Plantoys. Jong geleerd is oud gedaan. Er is een flipperkast, tafelvoetbal, een sjoelbak en een biljarttafel. Wij gokken dat die allemaal perfect zijn voor kinderen vanaf een jaar of vijf tot volwassenen van cafégerechtigde leeftijd.

hZSvjJausIMwkuEFc1E3k9r8Ai9bd0jSh041oxAz.png