Hoe langer we met het voltallige gezin in ons kot moeten blijven, hoe vuiler dat kot wordt, toch? En ja, dit is een ecologische rubriek maar ik ga je niet vertellen dat je je kuisproducten zelf moet maken. Want een overvloed aan tijd hebben we niet bepaald met dat telewerken, lesgeven aan de kinderen, eten maken en het hoofd boven water houden. (Toch je poetsproducten zelf maken? Check dan dit artikel) Dus hieronder vind je een lijstje met ecologische producten die je al lesgevend, opruimend of telewerkend met een paar klikken aan huis kan laten leveren. En we geven een paar valsspeeltips voor de luie huisman -en vrouw!

Alles begint met het juiste materiaal

Zoals deze reinigingsdoekjes van Maistic, gemaakt van cellulose. De doekjes bevatten niks van plastic en zitten verpakt in een kartonnen verpakking. Wat ben jij goed bezig, zeg!

De doekjes zijn zacht, schuren niet en zijn geschikt voor de alledaagse reiniging van de keuken, badkamer, eettafel, … Biologisch afbreekbaar en al!

Maistic maakt ook sponzen, sla dus meteen een hele voorraad poetshulpjes in!

Koop de doekjes en sponzen o.a. bij Kudzu, hierzo!

bS9U56di6RntOocba17DVqPgCw913eeBddSJyBnY.png

POETsen kan een vakantie zijn!

Maak het jezelf allereerst niet te moeilijk en bestel gewoon een goede allesreiniger want die reinigt ALLES. Of toch veel. Hoe minder spullen in onze kasten, hoe minder opruimwerk, hoe minder we moeten nadenken, hoe beter. Laat het multitasken dus maar over aan de poetsproducten! Een goede allesreiniger is o.a. deze van Seepje. Gemaakt van de schillen van vruchten van de Sapindus Mukorossi. Deze schillen bevatten een natuurlijke vorm van zeep. Wij kunnen in corona-tijden hun allesreiniger Zon Op Je Bol warm (hebt ge’m?) aanbevelen. Het is dan misschien geen vitamine D, maar het is de gedachte die telt. Voor extra vakantie effect kan je poetsen met een zonnebril aan en een cocktail in de hand.  

Koop ze hier bij Seepje zelf, of ga ernaar op zoek in je supermarkt!

Ici8RitKSrU0t7NGBgYIV6e7Ieuh8zGu4Av2ZyhW.png

Een luie maar kei ecologische diy

Echt waar, 't kost evenveel moeite als een stuk parmezaan over je pasta raspen. De Bubble Buddy is een vast stuk zeep (geen plastic verpakking, HOERA!) dat je raspt om je eigen allesreiniger te maken. Want het grootste bestanddeel in vloeibare allesreinigers is gewoon water. En al dat gewicht moet vervoerd worden: hallo, ecologische voetafdruk. Dat heb je dus niet met Bubble Buddy. 

Je kan die zeep uiteraard raspen met een eigen exemplaar, maar ze verkopen ook zelf raspen in allerlei mooie kleurtjes die meteen ook dienen als opbergdoosje. En ze zijn gemaakt van gerecycleerde shampoo- en douchegelflessen die ingezameld werden door de inwoners van Rotterdam. Hoe cool is dat?

t6aY3KNhITksrswWtLN8l588qCIW0s6zh8I0BcqI.png

Een stokje tegen de stank

Geen tijd om te poetsen maar wil je wel het gevoel dat je iets voor het huishouden gedaan hebt? Steek dan een van deze ontstoppersticks in je afvoer in de keuken. Gemaakt op basis van enzymen houdt het geurtjes tegen en zorgt ervoor dat het water beter doorloopt. Want een ondergelopen keuken, daar zit werkelijk niemand op te wachten. 

Koop deze ontstoppersticks van Ecozone o.a. hier


iu8PZ2KBuSvU7GUGlA2ok5n18bMoICeC4Vt14BCm.jpeg

Valsspelen

Denk je: "HALLO, poetsen heeft hier geen enkele zin", maar begint je huis wel wat onfris te ruiken, dan speel je toch gewoon vals? Je kinderen doen dat ook bij het spelen Monopoly, dus het mag. Haal dan deze geurstokjes van We Love The Planet in huis. De geurstokjes zijn gemaakt van een gedroogde grassoort die rond de We Love The Planet fabriek groeit. 

De geur is gebaseerd op essentiële oliën waardoor deze 2x langer meegaat dan de meeste diffusers. Ik heb er zo eentje in huis gehad en kan vertellen: gaat heeeeeel lang mee. Ideaal dus, want wie weet hoe lang we nog moeten binnenzitten? 

Te koop bij o.a. We Love The Planet zelf.KiHoyg1aklNKMKaKfJZfnvik5nOTzk29SX2GJmjV.png