Vorig jaar hadden we de Hatchimals, dit jaar wordt het de Fingerlings, mensen. Hou je vast. Want deze aapjes worden de nieuwe speelgoedhype van het najaar. Wedden?  Als slashparent sta je er soms naar te kijken hoe een hype zich razendsnel verspreid bij kinderen. Hoe gaat dat dan? Hoe kennen kinderen van twee steden verder plots hetzelfde vuile parodie-liedje? Internet, zal je zeggen. (En vooral de chat van Musical.ly, vermoeden we) Maar toch. Het was verbazend te zien hoe snel die fidget spinners de speelplaatsen veroverden afgelopen lente. En de Hatchimals waren uitverkocht voor de Sint kon niezen.

Fingerlings - the next thing

Dit najaar krijgen we de Fingerlings. Sowieso. Want via alle buitenlandse kanalen druppelt deze hype onze feeds en mailboxen in. Het speelgoed is nog maar superkort op de markt, en is nu al een giga hit. 't Is dus een kwestie van eventjes voordat jouw kind begint te zeuren. Dankzij Maison Slash weet je tenminste waarover het gaat. Graag gedaan. https://www.youtube.com/watch?v=hO__Czigu_Y Fingerlings zijn aapjes voor op de vinger, en komen met een beetje een triestige baseline: "Friendship at your fingertips." Tsja. Je klikt ze dus op de vinger en ze reageren op geluid, beweging en aanraking. Ze maken ook aapgeluidjes (in de reclame heet dat dan "fun little monkey noises", maar wij gaan rillen bij het idee). Naar het schijnt zijn ook boeren en protten inbegrepen. Succes verzekerd dus.

"Collect them all!"

Ah ja, ze zijn felgekleurd, en je kan ze - uiteraard - verzamelen. Het gaat hier om Zoe, Mia, Finn, Boris, Bella en Sophie, elk met een "leuk" achtergrondverhaaltje. Boris is een lachebekje en Mia is ultra nieuwsgierig. Je weet wel. Bon, we hebben je gewaarschuwd. We zagen de Fingerlings hier nog niet in de winkel, maar dat is kwestie van dagen, denken we. En op één of andere manier zal jouw kind toch eerder op de hoogte zijn. Maar toch, een gewaarschuwd slashparent is er minstens 10 waard.