Sta jij ook elke week met dichtgeknepen billen aan de kassa bij de supermarkt? Say what: 200 euro voor de hele kar? Helleup! Wat had je gedacht? Die kinderen vreten de oren van je hoofd met hun cornflakes, koeken en bananen. Plus de cava stond 1 + 1 gratis. Inladen dus! Jep, zo vliegen je centen er elke maand vlotjes door. Wij ontdekten echter een gezin met twee kinderen dat gemiddeld maar 40 euro aan hun wekelijkse winkelkar besteedt. Amai! Samen met de banking app Cake mogen wij al enkele weken snuisteren in de spending habits van een aantal gezinnen. Deze week babbelen we met Cilia. Samen met haar Portugese vriend heeft ze twee zoontjes. Bovendien geven ze amper centen uit in de supermarkt. Hoe kan dat? Lees zeker verder!
By the way: Cake wat is dat nu weer? Wel, Cake is een revolutionaire Belgische banking app die je toont waar je geld écht naartoe vloeit. Plus je verdient er als gezin ook nog wat flappen mee. No way. Echt waar jong! Hier lees je er alles over.

Permacultuur for the win!

Permawatte? Juist ja, dat dachten wij ook. We laten het Cilia graag zelf uitleggen. Cilia: “Mijn vriend en ik leerden elkaar kennen tijdens het reizen. We ontdekten dat we allebei idealistisch ingesteld zijn. Voor ons liefst geen ratrace, maar wel dichter bij de natuur leven. Twee kinderen later zijn we volop bezig met het uitbouwen van die droom. Hiervoor zijn we speciaal vanuit Brussel verhuisd naar het platteland. Mijn vriend volgde ook een opleiding tot permacultuurdesigner. Dat wilt zeggen dat je op een ecologisch duurzame manier aan landbouw doet zonder de natuur te beschadigen. We gaan voor een variëteit van groenten en fruit in onze moestuin en serres. We zijn ook een voedselbos aan het aanleggen en we houden kippen. Ons doel is om zo zelfvoorzienend mogelijk te leven. Dat lukt al redelijk! “

Low impact family

Amai, stevig projectje. Zou het dan de bedoeling zijn om ooit volledig off the grid te gaan? Cilia: “We hebben niet de bedoeling om kluizenaars te zijn hé. Met onze levensstijl willen we gewoon een zo klein mogelijke impact op de natuur hebben. Dat geeft mij een super goed gevoel als ik de kindjes hun bord kan vullen met onze eigen oogst. Plus een glaasje zelfgemaakte plantaardige melk erbij! We gaan ongeveer nog om de één à twee weken naar de winkel. Dan komen we gemiddeld met 40 euro toe, zeker in de zomer. We kopen dan vooral non-food. Maar ik maak bijvoorbeeld wel al mijn eigen zeep en andere natuurlijke verzorgingsproducten. Ik geef daar ook workshops over.”

Op eigen benen?

40 euro, dat is echt weinig! We vroegen ons ook af of Cilia en haar vriend kunnen leven van hun project? Cilia: “Nee, op dit moment gaat dat nog niet. Ik werk als psychologe en mijn vriend in de bouw. In de toekomst zouden we dat wel fantastisch vinden als we dankzij onze kennis helemaal op eigen benen kunnen staan. We werken er volop aan. Mijn vriend kan advies geven en permacultuurprojecten op poten helpen zetten. Ik kan allerlei ecologische workshops geven. Dat hoeft niet persé in België te zijn. Wie weet trekken we wel ooit naar Portugal. Het is in elk geval fantastisch om de kinderen dit soort levenskwaliteit te kunnen bieden. Veel samen lekker buiten zijn en papa en mama helpen. Dat is toch heerlijk?“

Investeren in de natuur en zichzelf

Cilia: “We zijn dat ondertussen gewend om zuinig te leven. Op die manier proberen we geld opzij te zetten voor onze toekomstdromen. Uiteraard kosten zaden en planten voor de moestuin en het bos veel geld, maar dat haal je eruit hé. Ook investeren we veel in boeken en opleidingen. Ik heb wel één guilty pleasure: Ik geef nogal veel geld uit aan terracotta potten. Ik kan er gewoon niet aan weerstaan. Mijn vriend vindt dat ik Aveve al genoeg gesponsord heb, haha! 


Jouw uitgaven ontcijferen? Piece of cake!

Heb jij eigenlijk een idee hoeveel geld jij maandelijks uitgeeft bij de supermarkt? Of waar je geld naartoe vloeit tout court? Wij wel dus. Wij hebben immers de handige banking app van Cake op onze smartphone geïnstalleerd. Deze app geeft je elke maand een handig overzicht van jouw belangrijkste uitgaven. Plus, je kan er ook zelf nog wat centen mee verdienen. Huh? Deze blogpost legt je alles uit! Je moet er in elk geval niet voor van bank veranderen, want Cake werkt met je bestaande bankrekening(en).  Goesting gekregen om Cake direct te proberen? Je kan deze gratis downloaden in de app-store van Apple of bij Google Play. Benieuwd wat jij eruit leert!


Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Cake. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.