Nood aan wat last minute kerstcadeau-ideetjes? Zo voor van die persoontjes bij wie je geen enkel idee hebt wat te kopen? Vaak wil dit zeggen dat deze mensen al zo ongeveer alles hebben wat hun hartje begeert. Dus waarom zou je hen dan eens geen goed doel cadeau doen? En weet je bij deze dan ook niet welk goed doel te kiezen? Dan zetten we graag wat doeltjes op een schoteltje voor je neer. Want kindness is always in fashion.

Trooper

goede doelenVergeet de mosselsoupers en de spaghettislag van je lokale vereniging (of niet, want mosselen en spaghetti zijn gewoon lekker) Trooper zorgt dat de clubkas gespijsd wordt dankzij de online shopping van zijn leden. Het idee is simpel als geniaal. Via Trooper kan jij je online inkopen doen zoals normaal. Maar door op de Trooperlinks van een vereniging te klikken, weten de online shops welke vereniging jij wil steunen. Je betaalt nougabolle meer, maar haalt wel de commissie binnen voor je clubkas. K-tsjing!

Bûûmplanters

goede doelenDe Bûûmplanters hebben een concrete missie: Brussel weer groener maken. Ze roepen de Brusselaars daarom op om een struik of boom te planten op hun eigen stukje grond. Bûûmplanters levert voor een redelijk bedrag met plezier de boompjes, klimplanten of struiken. Meer nog, ze geven graag advies over welke soort te kiezen (er zitten speciallekes in het keuzemenu!) en hoe te onderhouden. Wist jij dat meer dan een derde van de vrije ruimte in Brussel privé-bezit is? Heb je geen eigen stukje grond, dan is een centje ook zeer welkom. Daar planten ze dan bomen mee op speelplaatsen.

Random Acts Of Kindness

goede doelenDe kindness-beweging werd opgericht vlak na de Orlando shooting in juni dit jaar. Steeds meer mensen stellen zich vragen bij al die haat, en willen een tegenreactie tonen. Dat doen ze nu al even via 'Random Acts of Kindness' waarbij 'Ractivists' of 'Raktivisten' een onbaatzaatzuchtige daad stellen. Zoals: koop of maak een cake, ga naar het winkelcetrum en deel uit. Voila, mensen blij gemaakt. Het resultaat is een heuse kettingreactie van vriendelijkheid die steeds groter en langer wordt. Ook in Belgie bestaat er intussen een RAK-boek!  #KindnessRevolution

Oxfam pakt uit

goede doelenOxfam geeft er  een originele draai aan. Want geld storten is saai. Daarom voorziet Oxfam leuke en originele cadeaus die je iemand geeft om de wereld wat fijner te maken. Wat vind je bijvoorbeeld van een geit als cadeau, of drie kippen? Haha. But not. De geschenken koop je natuurlijk onder de vorm van wenskaarten, en het geld gaat off course naar de juiste wereldregio's. Toffe cadeaus die levens veranderen!