Evenredig met het korter worden van de dagen, stijgt de aandacht voor de "goede doelen-initiatieven". Hey, helemaal niks tegen. Maar zoals het in een gemiddelde omgeving werkt... wie het luidst roept (en het meeste geld heeft, jaja), gaat met de meeste aandacht lopen. Wel jammer voor die kleintjes, vinden we. Want vaak hebben die nog het grootste hart. We geven ze hier graag wat extra en verdiende aandacht. Want kindness is always in fashion.

Trooper

goede doelenVergeet de mosselsoupers en de spaghettislag van je lokale vereniging (of niet, want mosselen en spaghetti zijn gewoon lekker) Trooper zorgt dat de clubkas gespijsd wordt dankzij de online shopping van zijn leden. Het idee is simpel als geniaal. Via Trooper kan jij je online inkopen doen zoals normaal. Maar door op de Trooperlinks van een vereniging te klikken, weten de online shops welke vereniging jij wil steunen. Je betaalt nougabolle meer, maar haalt wel de commissie binnen voor je clubkas. K-tsjing!

Charity Miles

goede doelenWandelen of fietsen en zo centen binnenhalen voor het goede doel? Dat kan via de app Charity Miles. Je hoeft deze keer dus niet te leuren met je sponsorblad bij buren of vrienden. Nopes, elke mijl (1,6 km) die je stapt brengt 0,23 euro op, elke gefietste is goed voor 0,09 euro. En dit dankzij multinationals die dringend wat vriendelijker wilden zijn, en de boel financieren en sponsoren. Check!

Bûûmplanters

goede doelenDe Bûûmplanters hebben een concrete missie: Brussel weer groener maken. Ze roepen de Brusselaars daarom op om een struik of boom te planten op hun eigen stukje grond. Bûûmplanters levert voor een redelijk bedrag met plezier de boompjes, klimplanten of struiken. Meer nog, ze geven graag advies over welke soort te kiezen (er zitten speciallekes in het keuzemenu!) en hoe te onderhouden. Wist jij dat meer dan een derde van de vrije ruimte in Brussel privé-bezit is? Heb je geen eigen stukje grond, dan is een centje ook zeer welkom. Daar planten ze dan bomen mee op speelplaatsen.

Random Acts Of Kindness

goede doelenDe kindness-beweging werd opgericht vlak na de Orlando shooting in juni dit jaar. Steeds meer mensen stellen zich vragen bij al die haat, en willen een tegenreactie tonen. Dat doen ze nu al even via 'Random Acts of Kindness' waarbij 'Ractivists' of 'Raktivisten' een onbaatzaatzuchtige daad stellen. Zoals: koop of maak een cake, ga naar het winkelcetrum en deel uit. Voila, mensen blij gemaakt. Het resultaat is een heuse kettingreactie van vriendelijkheid die steeds groter en langer wordt. Ook in Belgie bestaat er intussen een RAK-boek!  #KindnessRevolution

Oxfam pakt uit

goede doelenOxfam geeft er dit jaar een originele draai aan. Want geld storten is saai. Daarom voorziet Oxfam leuke en originele cadeaus die je iemand geeft om de wereld wat fijner te maken. Wat vind je bijvoorbeeld van een geit als cadeau, of drie kippen? Haha. But not. De geschenken koop je natuurlijk onder de vorm van wenskaarten, en het geld gaat off course naar de juiste wereldregio's. Toffe cadeaus die levens veranderen!