Hebben de coronatijden jou ook aan het denken gezet? Dat een ander soort gezinsleven gek genoeg ook deugd heeft gedaan, en dat je in de toekomst daar iets van wilt vasthouden? Zo van: bye bye eeuwige ratrace, hallo puurder leven! Maison Slash en watermerk SPA hebben die vibe ook opgepikt. Daarom zetten we elke maand een gezin of ouder in the picture die de lockdown heeft aangewend om het roer om te gooien en evenwichtiger en puurder te gaan leven. Zo vond slashparent Kristof zijn peace of mind door tijdens de lockdown een duurzame moestuin aan te leggen. Zonder veel ervaring. Vanaf nul. In zijn voortuin. Hoe hij dat heeft aangepakt, en of hij des petits problèmes dans sa plantation had? Lees zeker verder!

Oh en SPA wilt je ook meteen een duwtje in de rug geven om ook te herbronnen, zoals zuiver water! Duusss…. dankzij SPA kan één gezin een heel jaar zijn pure mineraalwater winnen! Yes, hier zo! Water drinken is immers de basis voor elke vorm van innerlijke zen. Lees hier meer over onderaan het artikel

Alles afgelast en samen thuis.

Slashparent Kristof stond als illustrator en auteur van kinderboeken aan het begin van een drukke jeugdboekenmaand toen de lockdown in het voorjaar werd afgekondigd. Op enkele dagen tijd werden al zijn geplande workshops en lezingen afgelast, en kwam hij samen met zijn vrouw Joke, zoon Seb (10 jaar) en dochter Billie (2 jaar) thuis te zitten. In het begin kon hij een lopende deadline versneld afwerken, maar daarna drong een nieuw creatief project zich op. En toen viel Kristofs oog dus op zijn oprit. Wat als hij daar nu eens een moestuin van zou maken? Het begin van een zot avontuur!

Au revoir oprit, hallo moestuindroom!


Kristof: “Toen de pandemie uitbrak, bekroop ons die eerste twee weken een angstig gevoel. Echter, na een tijd hebben we als gezin ook genoten van die intense periode samen. Hoewel ik me een beetje schuldig voel om dat te zeggen in het licht van de erge dingen die zijn gebeurd. Op een dag zat ik buiten te kijken naar mijn grote oprit en ik dacht: Waarom doe ik dat niet gewoon weg, en begin ik aan die moestuin? De oprit was immers de perfecte plaats: heel de dag zon en geen noordenwind. Die auto zetten we wel op straat. Het was een droom die ik al lang had, maar waar ik nooit aan toekwam. En het mocht van mijn vrouw, haha!”

C’est chique: le moestuin ecologique!


Kristof: “Ik heb alle kiezelsteentjes van de oprit online weggegeven, het beton uitgebroken en aarde laten aanvoeren. Ondertussen had ik me heel goed ingelezen, want ik wilde het van de eerste keer duurzaam aanpakken. “Mijn moestuin” van Wim Lybaert kan ik o.a. aanbevelen voor beginnende moestuiniers. Ik gebruik geen pesticiden en we verrijken de compost met kippenmest. De paden zijn aangelegd met perzikpitten en van het overgebleven hout van de moestuinbedden zaagde ik nog een zitbankje. Nu maanden later is de oogst een groot succes! Ondertussen hebben we bonen, courgettes, andijvie, landkers en andere bladgroenten, rammenas, pompoenen, kruiden, en zo meer. We eten elke dag uit de moestuin. De kinderen trekken graag het eten uit de grond, en steken het direct in hun mond!"

Bonen en babbels.

Kristof: "Het bouwen van de moestuin was helemaal mijn ding. Het verhaal van de groenten fascineert me ook enorm. Werken in mijn moestuin leidde me af van de stress van de lockdown, en gaf op die manier rust aan het hele gezin. In het begin kreeg ik wat rare blikken over de plaats van mijn moestuin, maar ondertussen zorgt het voor veel babbels met buurtbewoners. Ik deel ook veel groenten uit en steek kennis op van anderen. Soms krijg ik ook bijzondere zaden en bonen cadeau. Deze moestuin is geen éénmalig project. Ik ben al plannen aan het maken voor volgend jaar om allerlei nieuwe bijzondere groenten te planten!"

Ook puurder leven? SPA is er voor jou!

Ben jij ook zo geïnspireerd door dit verhaal van Kristof ? Misschien droom jij ook al lang van een ecologische moestuin? Om jou op gang te helpen om ook duurzame en pure keuzes te maken, kan je trouwens voor jouw hele gezin een heel jaar lang het zuiverste water van SPA winnen! Snel hier klikken en win win win!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met SPA. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.