Hebben de coronatijden jou ook aan het denken gezet? Dat een ander soort gezinsleven gek genoeg ook deugd heeft gedaan en dat je in de toekomst daar iets van wilt vasthouden? Zo van: bye bye eeuwige ratrace, hallo puurder leven! Maison Slash en watermerk SPA hebben die vibe ook opgepikt. Daarom zetten we elke maand een gezin of ouder in the picture die de lockdown heeft aangewend om het roer om te gooien en evenwichtiger en puurder te gaan leven. Zo besloot Slashparent Kathleen tijdens de lockdown ergens anders te solliciteren, dichter bij huis. Op die manier hoopt ze niet alleen een uitdagende carrière te hebben, maar ook meer tijd voor haar gezin en zichzelf. 

Oh en SPA wilt je ook meteen een duwtje in de rug geven om ook te herbronnen, zoals zuiver water! Duusss…. dankzij SPA kan één gezin een heel jaar zijn pure mineraalwater winnen! Yes, hierzo! Water drinken is immers de basis voor elke vorm van innerlijke zen. Lees hier meer over onderaan het artikel.

Voor Kathleen, mama van een dochter Tille (10),  werkte de lockdown als een soort wake-up call voor haar professioneel en gezinsleven. Ze werkte altijd al graag in een commerciële functie waarbij ze veel contact heeft met klanten. Er was slechts één minpuntje. Voor die leuke job, moest ze elke dag anderhalf uur pendelen naar Brussel, heen en terug. De opofferingen die ze daarvoor moest maken, begonnen steeds meer door te wegen. En toen? Toen brak er ineens een globale pandemie uit, waardoor Kathleen verplicht van thuis moest werken. Dat fungeerde als een enorme eyeopener.

Gejaagd stressen!

Kathleen: “ Mijn woon-werk verkeer voor de lockdown kan ik met twee woorden omschrijven: gejaagd stressen. Om op tijd in Brussel te geraken, moesten mijn dochter en ik enorm vroeg aan onze ochtendroutine beginnen. Bovendien heeft Tille diabetes, wat ook de nodige aandacht vraagt. Om weer op tijd thuis te geraken, nam ik extreem korte middagpauzes. Mijn dochter moest ik ’s avonds altijd bij de grootouders ophalen. Tegen de tijd dat ons avondeten veroberd was, bleef er van de dag niets meer over. “

Tele-work work work work work!

Kathleen: “Voor de coronacrisis had ik al eens voorzichtig rondgekeken naar andere functies, maar ik hou niet zo van opgeven. Door het verplichte telewerken ervaarde ik echter dat ik met plezier een opdracht kon afwerken tot kwart na vijf. Ondertussen draaide mijn wasmachine én ik had een middagpauze gehad. We moesten ook veel minder vroeg opstaan. Ik dacht: Waarom zou ik niet eens kijken wat mijn jobkansen zijn dichter bij huis? Een gesprek met mijn psycholoog gaf me de definitieve push. Ik ging ervoor en solliciteerde tijdens de lockdown voor een gelijkaardige functie in mijn thuisstad. En ik had de job! Het is allemaal heel snel gegaan.”

The time is now!

Kathleen: “Mijn dochter is super happy met mijn beslissing. Ik heb zelf ook veel geleerd de voorbije maanden. Het is nu dat ik moet leven. Tille wordt al zo snel groot. De kleine dingen kan ik ook terug meer appreciëren. Zelfs mijn afwas en strijk werden minder een opdracht doordat het lange gependel wegviel. Haha! Het telewerken deed me beseffen dat je moet durven veranderen. Doe het gewoon, Kathleen! In de toekomst zie ik me meer fietsen en gezonder koken voor mijn gezin. Hoewel ik die andere job ook graag deed, ben ik blij dat ik die slopende file achter me te laten.”

Ook puurder leven? SPA is er voor jou!

Ben jij ook zo geïnspireerd door dit verhaal van Kathleen? Misschien wil jij ook zoeken naar een job dichter bij huis, of kan je op het werk een gesprek hebben over meer telewerk? Tijd voor jezelf en je gezin is immers de basis van alle zelfzorg. Net zoals genoeg water drinken de bron is van een gezond lichaam. Om jou dus op gang te helpen, kan je voor jouw hele gezin een heel jaar lang het zuiverste water van SPA winnen. Snel hier klikken en win win win!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met SPA. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.