Afgelopen jaar heb je vollen bak in kookpotten geroerd en bananenbrood gebakken. Met een hoop meer afwas tot gevolg! Geen probleem: uw vaatwasmachine fixt dat wel even! Of niet? Shit, je gerief komt er niet altijd proper uit en de écht grote items blijven vaak staan in de gootsteen. Schoorvoetend met de hand afwassen dan maar. Pfff! Kan dat niet beter met die vaatwasmachines? Maison Slash en Beko to the rescue! We leggen je alles uit over je teerbeminde huishoudtoestellen zoals de vaatwasser. We hebben immers een vermoeden dat je alleen maar het ecoknopke kent en gebruikt. Right? Dat gat in je kennis wordt vandaag geplamuurd!

Bakken tijd en water besparen!

Je kan niet beginnen over deze topic zonder dat iemand roept “dat zij toch wel met de hand afwassen!” Prima als dat jouw vorm van therapie is!  Als je een beetje ecologisch bent, raden wij je echter een vaatwasser en een Mandala kleurboek aan. Ondertussen is 't al lang bewezen dat je met eender welke afwasmachine veel water en tijd bespaart. Jammer genoeg heb je - om nog meer tijd te saven - het ook nagelaten om de handleiding van je machine eens te lezen. Zo loop je een hoop handige functies mis. Lees dus zeker verder!  

De Flexidrawer en het AcrobatSystem

Ben jij één van die irritante mensen die het niet kan nalaten om achter de rug van je partner of kinderen nog even de vaatwasser te herschikken? Betrapt! Er zijn echter veel betere innovatieve trucjes om maximaal te stapelen. Sommige afwasmachines maken het mogelijk om je besteklade of het bovenste rek in hoogte te verstellen. Dankzij zo’n FlexiDrawer of een 3 Position Acrobat System passen je drukgebruikte champagneglazen en ovenschotels ook gewoon in ’t machine. Heb je geen besteklade, maar een bestekbak? Heb je die al eens proberen te verschuiven? Eureka!  

Nooit meer boos met de AutoDose

Ken je dat KAK-gevoel als je mooie pottekes en borden niet gans proper uit je vaatwasser komen? Aaargh! Je hebt misschien al gehoord van wasmachines met sensoren die automatisch de juiste hoeveelheid product afgeven om schoon te wassen? Wel, er zijn ook vaatwassers met zo’n AutoDose-functie! Laat ons raden: je kapt of smijt er meestal gewoon wat product of een blokske in? Met de AutoDose vul je echter op voorhand de hele wasmiddeltank met je favoriete vloeibare afwasproduct en je bent een telkens een hele maand gerust. Ongeacht het programma dat je kiest, wordt de juiste hoeveelheid product toegevoegd om een propere vaat te bekomen. Zo verbruik je ook minder product, wat dan weer goed is voor je portemonnee en het milieu.  

Splish splash met EverClean en TrayWash!

Sommige dingen kunnen écht hardnekkig vuil zijn. Neem nu je bakplaten waar je keiveel kaneelrollen en -konijnen op gebakken hebt. Om maar te zwijgen van je afwasmachine zelf. Heb je die vanbinnen al eens geïnspecteerd? Ieeuw!? We gokken dat de filter van je vaatwasser uitkuisen niet je favoriete taak is? Goed nieuws! Heb je al eens gecheckt of je vaatwasser een TrayWash-functie of een EverClean-filter heeft? Dat eerste is een speciaal programma om bakplaten onder hoge druk te reinigen. Heerlijk! En de EverClean-filter? Dat is een sprinklersysteem waarbij de filter onder hoge druk zichzelf reinigt. Pfieuw! Dat is weer een stinkend putteke minder.  

Vaarwel fossiel, hallo innovatie!

Wil je nu snel snel naar je af wasmachine lopen en checken welke onderbenutte functies jij in huis hebt? Snappen we! Wat als nu blijkt dat jouw vaatwasser die innovatie toch niet heeft? Dan moet je misschien eentje van Beko overwegen op ’t moment dat jouw fossiel de geest geeft! Die wasmachines hebben namelijk al die innovatieve snufjes wel én meer. Wat dacht je van een SteamGloss-functie voor je wijnglazen of SoftTouch-rekken voor je fragiel servies. Fancy! Er is maar één ding dat de wasmachines van Beko eigenlijk niet kunnen en dat is zichzelf leegmaken. Haha, maar dat lijkt ons een prima taakje voor de kinderen! Opgelost!


Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Beko. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.