Hier dwarrelt nogal nieuws binnen op de redactie tegenwoordig! Hoog tijd om onze random weetjes voor slashparents te delen met jou. Want coole parents die weten vanalles. Over lifestyle dingetjes die ze aan het koffiemachien kwijt kunnen. Of op hun feed. Of langs hun neus weg. Ofzo. Alstublieft en graag gedaan.

Want oké oke, bij Maison Slash kom je lezen voor de menselijke verhalen, en de ballen die al dan niet in de lucht of keihard op de grond stuiteren. Je doet hier al eens van een lachske, een traantje. Maar bovenal blijven we ook een lifestyle magazine voor de allercoolste parents. Ja, jij dus. 

Wist jij bijvoorbeeld dit al? 

Baby Shark Shizzle op Netflix

IhVLkDq23n6rXnDYxrCj7t0bUNSznzXmxRz3f5br.png

Hou je vast en sluit je oren, want de makers van het meest irritante liedje van 2018 gaan een reeks maken voor Netflix. Wat zeggen we? Ja seg, doe weer even die oren open: WANT DE MAKERS VAN BABY SHARK GAAN OP NETFLIX DINGEN MAKEN EN JE KINDEREN GAAN DAT DAN SOWIESO WILLEN ZIEN EN DAT GAAT MEGA-IRRITANT ZIJN. 

Vreemd dat de videoclip van het liedje intussen al twee miljard keer is gezien. Je leest het goed: twee fokking miljard. En nu gaan de bedenkers hiervan "korte video's"  creëren voor Netflix. Je bent gewaarschuwd voor meer oorgewurm. 

Weet je nog: Thea Beckman ?!

FFmL1BJJvZOVih6XxGnbnFkbnQ96DsqwlhJD9czV.png

We gaan het niveau van weetjes hier meteen wat opkrikken, want ken jij Thea Beckman nog, die schrijfster van onder andere 'Kruistocht in Spijkerbroek', en 'Kinderen van Moeder Aarde"?!  Bij het zien van deze boeken werden wij op kantoor helemaal nostalgisch wild. (We hebben voor alle duidelijkheid verschillende soorten wild. Bij Baby Shark krijg je ons bijvoorbeeld wild agressief.)

Hoe graag zou jij willen dat jouw kinderen die Thea Beckman-boeken gaan lezen zodat je er een huiselijk leesdebatclubje over kan organiseren? Right! Keigoed nieuws: 'Kruistocht in Spijkerbroek' heb je al voor 2,5 euro dankzij de actie 'geef een boek cadeau'. Bedoeling van de actie om boeken zo goedkoop te maken dat iedereen ze cadeau kan geven. (Toevallig een verjaardagsfeestje in het vooruitzicht?)

Maar je kan ook keihard doneren!  Als je dus heel graag wilt geven, maar je niet weet aan wie, zorgt de boekhandel ervoor dat jouw cadeau bij een kind terecht komt dat het echt nodig heeft. Cool toch? 

Aldi-draagtassen moet je hebben

PynoucO4I9d1MUOBuc4itS4kni9v7RcHcLWEe0dP.jpeg

Zoals je ooit niet besefte hoe hard je zou lachen met een telefoon-modem of telefoonkaart/kot, zo besef je nu stiekem ook niet hoe je op dit moment het einde van een periode beleeft. Het einde van de plastic zakskes, mensen. Want zelfs 'den Aldi' heeft het beslist, het is officieel gedaan. 

Halleluja, dat is uiteraard goed nieuws! Maar voor de lifestyle-lovers, rep je snel naar het dichtstbijzijnde filiaal. Die Aldi-tassen worden namelijk binnenkort echte IT-bags. Wat velen namelijk niet weten is dat de plastic zak met blauw-witte diagonalen eigenlijk een abstract kunstwerk is. in 1972 ontworpen door de Duitse kunstenaar Günter Fruhtrunk. Dus ren, loop en sprint richting den Aldi. Je hebt er meteen een cool verhaal bij voor je kleinkinderen later. 

Uhu. Hoe blij ben je nu met deze nieuwe rubriek?