De lente komt er snel aan (of dat hopen we toch), en dat betekent dat we met z'n allen weer naar buiten kunnen (lees: je wiebelkinderen laten uitwaaien). *Vreugdesprongetje*  Trek die wandelschoenen aan en ga op pad. Maar naar waar dan?! Wij vertellen je over een app die overal wandelroutes aanbiedt. Maar echt o-ve-ral hé!

Beeld je in: ‘t is heel erg mooi weer, je hebt zin om er eens op uit te trekken maar dat park om de hoek heb je het ondertussen wel gehad. Download dan eens Wikiloc. Dat is een app die meeeega veel wandelroutes over de hele wereld, maar ook bij jou in de buurt, beschikbaar stelt.

Naast wandelroutes kan je er ook routes vinden voor meer dan 70 andere activiteiten, zoals mountainbike, berglopen, paardrijden en zelfs hondenslee-routes! Maar ook gewoon fiets- en jogparcours, hoor. En dat in meer dan 200 landen. Hallowkes! Dast is hier van channeling your inner sporty spice, enzo.

Hoe marcheert da?!

De app Wikiloc telt ruim 4,4 miljoen leden. Deze leden kunnen zelf tracks en foto’s uploaden en deze beschikbaar stellen voor alle andere leden. Zo is er een grote community gecreëerd die routes over de hele wereld voorziet.

Het enige wat je moet doen om te beginnen wandelen, is een account aanmaken. It's just as simple as that. De app is zowel op je smartphone als op je laptop te gebruiken. Je kan routes zoeken op de website, de QR-code die je vervolgens krijgt scannen met de app én zo kan je meteen beginnen aan je (wandel)route.

IMG_7461wiki.jpg

Je kan manueel een plaats aangeven waar jij graag zou gaan wandelen maar de app kan ook voorstellen doen van routes aan de hand van de locatie waar je je op dat bepaalde moment bevindt. Daarnaast kan je ook routes downloaden zodat je deze offline kan gebruiken zonder je data de hele tijd te moeten gebruiken.

Kleine tip voor je begint aan je trip: ben je van plan een lange wandeltocht te doen? Neem dan zeker een powerbank mee. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan in the middle of nowhere wanneer je batterij het plots begeeft!

Voor de échte hikers, maar ook voor de slenteraars onders ons

Handig aan deze app is dat je makkelijk kan aangeven wat je graag hebt (én wat niet) bij de wandeling. Zo kan je aangeven hoeveel kilometer je maximum wil wandelen, welke moeilijkheidsgraad het best bij jou en je gezin past, de totale tijd van de wandeling en de maximale en minimale hoogte van de route. Want den enen berg is den andere niet.

Aan de hand van die criteria krijg je een uitgebreid overzicht van routes die vaak ook een score toegekend hebben gekregen van andere gebruikers. Een leuke wandeling gevonden? Vergeet deze dan zeker geen hartje te geven en zo op te slaan op je account! Spread the love en de leukste wandelingen.

wiki foto 1.jpg

Is het z’n geld waard?

Wikiloc is voor een klein deel gratis te gebruiken. Zo kan je gratis routes vinden, deze op een kaart zien en opslaan. Een offline route kan je gratis downloaden. De route wordt dan getoond op de kaart. Om de route effectief te volgen, heb je Wikiloc Premium nodig. Hiervoor betaal je  €9,99 voor een heel jaar. Wat wel meevalt als je een fervente wandelaar of hondensleeër bent. Daarnaast kan je ook kiezen voor een betaling voor 3 maanden, wat je €4,99 euro kost. Eerst even uittesten? Dat kan gratis voor 14 dagen!

wiki foto 2.jpg

Wist-je-datjes

Wandelen is dus echt goed voor alles hé. De levensverwachting van iemand die actief wandelt stijgt met bijna twee jaar. Je veroudert er dus minder snel door, #foreveryoung. Daarnaast vermindert het aanzieeenlijk de kans op onder andere griep en hart- en vaatziekten. Én je valt er sneller door in slaap. Ja, je kinderen ook! Snel naar buiten dus.

En dankzij Wikiloc kom je op plaatsen waar je anders niet zo snel zou komen. Check!

photo-1459231978203-b7d0c47a2cb7.jpg