Je wilt dat je kind voldoende drinkt, maar liefst geen rommel. Water is ook maar water, en dat krijg je sowieso moeilijker verkocht. Op zoek naar een gezonde kinderdrank? #Parentpreneur Isabelle Moussiaux ontwikkelde deze geniale MiniMarieTea speciaal voor kinderen! Maar eerst nog even dit: want wat betekent het woord #parentpreneur dat je in de titel leest? Het is een samentrekking van parent + entrepreneur = parentpreneur. In deze nieuwe reeks belichten we nl. slashparents die hun eigen onderneming zijn gestart. Niet gewoon werkende ouders, maar moeders en vaders die de sprong hebben gewaagd om zelf iets uit de grond te stampen (en specifiek dan nog in de wereld van #parentfriendly shizzle). Ja, je hebt een huis, afbetalingen, kinderen en the whole shazam. En toch spring je, en ga je voor je eigen droom. Zoals Isabelle dus, een echte slashparent/social entrepreneur. 

MiniMarieTea, watisda?

MiniMarieTea is thee speciaal voor kinderen ontwikkeld. Wist jij dat kinderen best geen gewone thee drinken? In thee zit namelijk theïne, dat is dezelfde stimulerende stof als cafeïne in koffie. Te vermijden dus wegens voor de hand liggende redenen. Wie toch een gezellige tea-time wil met kroost moet dus op zoek naar een alternatief. Een thee enkel op basis van kruiden dus. Parentpreneur Isabelle Moussiaux ontwikkelde daarom een assortiment van vier biologische kruideninfusies speciaal voor kinderen. Je kan het koud en lauw drinken en de kleuren zijn magisch. MiniMarieTeaMiniMarieTea

Waarom thee speciaal voor kinderen?

Samen met het hele gezin een theetje drinken is supergezellig. Ik hoop dat we in deze drukke tijden dankzij MiniMarieTea meer onthaastingsmomentjes inlassen. “Make Moments” is onze slogan. En ook: #moreteatime!

Hoe is het verhaal voor jou begonnen?

Ik had jarenlang een drukke maar heerlijke job in de muziekindustrie. Toen ik mijn eerste kind verwachtte, nam ik even loopbaanonderbreking en ging ik in de leer bij een theesommelier. Gewoon. Zonder plan, en omdat het kon. Toen ik zwanger werd van mijn  tweede kindje besefte ik plots dat ik meer zocht dan een hippe job. Ik wilde een verschil maken. Als mama merkte ik dat er een gebrek was aan gezonde kinderdranken. Dat besef was een openbaring. Ik ben toen meteen aan de slag gegaan om een lekker en gezond alternatief te bedenken. En zo geschiedde. MiniMarieTea

Wat is MiniMarieTea voor jou?

MiniMarieTea is mijn derde kindje. Een eigen zaak is erg intensief, zowel qua workload als qua emotionele betrokkenheid. Het is een rollercoaster. Het is dubbel, net zoals het ouderschap vind ik. Ik zou het voor geen geld van de wereld willen missen of willen inruilen. Maar soms -meestal eigenlijk- ben ik er doodop van. Want voor je eigen kind doe je alles en is grenzen stellen moeilijker.

Wat is je ultieme droom?

Ik hoop een echt verschil te maken op wereldschaal met onze gezonde additieven voor water. Uiteraard wens ik dat iedereen MiniMarieTea kent en drinkt. Dat het de Pampers van de thee wordt, zeg maar. En ook dat we ons volgende product, de Happy Bags (een gezond fruitpoeder dat oplost in water) eveneens heel gauw kunnen uitrollen.

Praktisch. Waar kunnen we jouw kinderthee kopen?

MiniMarieTea vind je rechtstreeks in onze webshop. Daarnaast liggen we in nog een paar leuke webshops en in alle Origin O' winkels in België. En we hebben keihard gewerkt dit jaar, want nog voor het eindejaar ligt onze thee ook in alle Bioplanets en in de Sky Shops op de luchthaven!