Je bent zwanger en zal ooit moeten bevallen. Zo is dat. Dan moet je bij Annelies Belderbos (33) zijn. Zij  is de bezieler van Gloednieuwe Mama, een platform dat toekomstige ouders op een - lees dit goed - niet betuttelende manier (!) bij de hand neemt. Samen met haar team zorgt ze er graag voor dat toekomstige ouders zo zelfzeker mogelijk voor de dag komen. 
Maar eerst nog even dit: want wat betekent het woord #parentpreneur dat je in de titel leest? Het is een samentrekking van parent + entrepreneur = parentpreneur. In deze reeks belichten we nl. slashparents die hun eigen onderneming zijn gestart. Niet gewoon werkende ouders, maar moeders en vaders die de sprong hebben gewaagd om zelf iets uit de grond te stampen (en specifiek dan nog in de wereld van #parentfriendly shizzle). 


Gloednieuwe Mama, watisda?

Gloednieuwe Mama is een zot gepassioneerd team van moeders en deskundigen dat toekomstige ouders ondersteunt en voorbereidt op alles wat gaat komen. Ze doen dat via hun blog, maar zetten ook  Mama Vibes inspiratiedagen op poten. Daarna heb je geen vragen meer over zwangerschap en geboorte. Weg angst. En voor iedereen die voor het allereerst zwanger is, stelden ze net ook een zwangerschapsdagboek samen: eentje om zelf in te vullen. 

 doet de Gloednieuwe Mama ook iets voor kinderen?

Tsja, wij zorgen ervoor dat ouders van bij de start op hun best zijn. Goed begonnen, is half gewonnen. Toch?! 


Uit het hoofd van?

Annelies is de creatieve mama van Maxime (2). Ze is zot van avontuur en kleurt maar al te graag buiten de lijntjes! Haar agenda en die van haar man Filip (33) staat tijdens het weekend nooit te vol: geef haar maar spontaniteit en bewegingsvrijheid. Het zijn gezelligheidsmensen met een groot hart voor de natuur: "We zijn drie waterratten. Dol op varen en zwemen! Het zal dan ook niet verbazen dat ons zoontje onder water geboren werd!"

Hoe het allemaal begon

"Voor mij is zwanger worden zonder twijfel het zotste avontuur waar ik me ooit aan heb gewaagd! Er kwam zoveel meer op me af dan ik voor mogelijk hield. En precies daarom ben ik dan een dagboekje beginnen bijhouden: ik pende de mooie momenten neer, maar schreef ook alle zorgen van me af. Zo ontdekte ik hoe goed dat voelt: schrijven gaf me meer zelfvertrouwen. Dankzij het dagboek voelde ik me minder stuurloos op dat o zo onbekende terrein. Om dat gevoel voor iedereen mogelijk te maken, ontwierp ik een invuldagboek. Eentje dat zich in het bijzonder op die eerste zwangerschap richt. Het idee voor een online platform en de inspiratiedagen volgden later pas. Maar nu ik er goed over nadenk, moet ik toegeven dat ook die zaadjes al tijdens mijn zwangerschap werden geplant. 


Wat is Gloednieuwe Mama voor jou?

Gloednieuwe Mama is eigenlijk een antwoord op mijn eigen zoektocht naar inspiratie en ondersteuning tijdens het prille moederschap. Het is mijn manier om een verschil te maken en een bijdrage te leveren aan een #parentfriendly wereld. Door bruggen te bouwen tussen ouders en verschillende zorgverleners, bijvoorbeeld. En tegelijk is het ook een plek waar ik al mijn creativiteit en enthousiasme in kwijt kan! 

Hoe zijn de reacties?

"Toeval of niet, de mama’s en papa’s die deelnemen aan onze inspiratiedagen zijn echt al-tijd geweldig fijne mensen! Dankzij hun enthousiaste feedback richten we ons nu ook meer op koppels dan in het begin. Eerst dachten we nog dat het moeilijk zou zijn om de papa’s mee te krijgen. Niet, dus!"


Wat is je ultieme droom? 

Wat een moeilijke vraag! Nu wil ik graag zo veel mogelijk slashparents aan het schrijven krijgen met ons dagboek. En ik zou graag dagboeken lanceren voor de mama’s die nog te vaak vergeten worden. Dan denk ik aan lesbische of alleenstaande mama’s. En een adoptiedagboek staat ook nog op mijn lijstje!  

Ik ben een (toekomstige) slashparent 

Maak eens een surftochtje op de website! En wie het zwangerschapsdagboek wil kopen (voor zichzelf of een vriendin) kan er ook daar eentje bestellen.