Een nieuwe start nemen in 2021 kun je op vele manieren doen. En voor elk goed voornemen bestaat er wel een leuke en handige app om jezelf gemotiveerd en uitgedaagd te houden. Want vanaf 1 januari doen we van resettekettet! Slashparent Kristof verzamelt op appstublieft al jaren apps die het leven gemakkelijker maken en je smartphone nog meer laten renderen. Hij selecteerde deze 8 apps voor jou.

Lastpass 

Gebruik jij nog altijd voor al je accounts hetzelfde wachtwoord? Of houd je al je wachtwoorden bij in een Word-bestand met de naam ‘Wachtwoorden’? In beide gevallen niet echt een goed idee. Dus… Maak in 2021 het goede voornemen om al je accounts van een nieuw, veilig én ander wachtwoord te voorzien. 

Lastpass helpt je daarbij. Het is een digitale kluis die je helpt om orde in de chaos te brengen, wachtwoorden bij te houden in the cloud én nieuwe veilige wachtwoorden te verzinnen voor je accounts. 

iOS | Android

Mobile DNA 

Je smartphone is een handig ding, maar veel mensen verliezen er ook nodeloos veel tijd mee door eindeloos door sociale media en andere apps te scrollen. Paal en perk aan stellen in 2021? Goed idee! Mobile DNA helpt je alvast om inzicht te krijgen met welke apps je meest tijd verliest.

En je helpt er ook de wetenschap mee, want als je toestemming geeft, stuurt de app ook jouw gegevens anoniem door naar de onderzoekers van Universiteit Gent, om in kaart te brengen hoe digitaal de Vlaming is. 

Android

Goodreads 

Staat ‘minder Netflixen en meer lezen’ ook op je lijst met goede voornemens? Dan is Goodreads - hét online netwerk voor boekenwurmen - de meest voor de hand liggende app.

Je logt ermee welke boeken je aan het lezen bent, hoeveel pagina’s je al gevorderd bent en welke op je verlanglijst staan. En je krijgt elke dag inspiratie via de boeken die je Goodreads-vrienden aan het lezen zijn. 

iOS | Android

Stridekick 

Met heel veel fitnessapps kun je jezelf doelen stellen. Maar deze is wel een heel plezante, omdat de focus echt ligt op ‘peer pressure’. 

Laat dus het competitiebeest in je los en daag je vrienden uit om bijvoorbeeld een maand lang elke dag 10.000 stappen te zetten, of elke week 5 kilometer te lopen. Wedden dat je extra gemotiveerd wordt als je ziet hoe ver je vrienden al staan? 

iOS | Android

Drink water 

Nog zo een klassieker als het gaat om goede voornemens: voldoende water drinken elke dag. Ben jij een vergeetkous die ‘s avonds zijn tweeliterfles onaangeroerd terugvindt? Dan is de app ‘Water Drinken’ vast iets voor jou. 

In deze app stel je je doelen in en log je elke dag hoeveel water je effectief gedronken hebt. En de app herinnert je er ook aan als je al eventjes niets meer gedronken hebt. 

iOS | Android

1 second every day 

Is een dagboek bijhouden nog van deze tijd? En wie heeft daar nog tijd voor? Wel, misschien is de app “1 second every day” misschien wel iets voor jou? Je maakt elke dag 1 kort filmpje van exact 1 seconde, en de app reigt die stukjes aan elkaar. 

Zo heb je op het einde van het jaar een compilatie van ‘jouw jaar’ in exact 365 seconden. 

iOS | Android

Pic your moment 

Met deze app laat je je elke dag uitdagen via een push-melding om op dat moment een foto te maken. Jups. Op de exacte plek en het tijdstip dat de app je dat vraagt. Wedden dat dat verrassende en authentieke foto’s oplevert?

Al die foto’s samen kun je trouwens - als je dat wilt - na een jaar laten printen in een leuk boekje.

iOS | Android

Soon

Nog veel meer plannen en goede voornemens voor 2021? Lijst ze op in de app ‘Soon’. Je kunt zowel uitstapjes en activiteiten oplijsten, als boeken en films die je zeker wil lezen of zien het komende jaar. Zo creëer je je eigen digitale bucketlist!

iOS | Android