Oh my bleepin ***! Elk jaar wordt er in België 3,6 miljoen ton voedsel verspild! Dat is zo’n 345 kilo per persoon!  In een wereld met een klimaatcrisis en hongersnood is dat onaanvaardbaar. Ook slashparent Kathy vindt dat er zwaar over. Al enkele jaren probeert zij bewust om te gaan met het eten in haar koelkast. Toen we haar vroegen om de app Too Good To Go gedurende een week met haar gezin uit te testen, was ze meteen enthousiast. Deze gratis app brengt je immers in contact met winkels en restaurants in jouw buurt die op het einde van de dag eten over hebben en dat aan een goedkopere prijs aanbieden. We zijn kei benieuwd hoe het Kathy is vergaan! 

Kathy en haar man Nils hebben samen een zoontje Chiel (6 jaar) en een dochter Mona (3 jaar) en wonen in het centrum van Aalst. Los van de app draagt dit gezin al hun steentje bij tot het beperken van voedselverspilling. Kathy: “Ik ben een enorme fan van mijn diepvriezer. Ik probeer bewust onze porties niet te groot te maken. Als ik toch soep, sauzen of groentjes over heb, dan vries ik het in. Wij koken graag, maar we halen ook wel graag eten af. Daarom zag ik het zitten om Too Good To Go eens uit te testen. Ik was benieuwd naar het aanbod!” 

Poepsimpel reserveren

Hoe eenvoudiger de app hoe beter, wat ons betreft. Is Too Good To Go ook gemakkelijk te hanteren voor de absolute nitwits? Kathy: “Haha, absoluut! De app is poepsimpel om te installeren en is heel gebruiksvriendelijk. Ik heb de applicatie zo ingesteld dat ik vooral de aanbiedingen vlak bij ons huis te zien kreeg. Ik wil vooral dingen te voet kunnen afhalen of iets dat op mijn route ligt. Mijn favorieten worden aangegeven met een groene stip. Een paar keer per dag ging ik op de app kijken of ik iets lekkers kon reserveren. Met succes!” 

Al etende de wereld redden!

We zijn gewoon super benieuwd welke maaltijden je van de afvalcontainer hebt gered deze week! Vertel het ons! Kathy: “ Om te beginnen wil ik zeggen dat het afgehaalde eten van een super kwaliteit was. Mijn man was sceptisch vooraf. Hij moest echter toegeven dat dat onterecht was. Overal werden we met de app ook vriendelijk ontvangen. Het eerste dat ik afhaalde, waren drie broden, een stokbrood en pistolets. Ik betaalde daar in totaal 3,99 euro voor. Echt weinig hé? De broodjes aten we die avond direct op en het brood stak ik in de diepvries. Het meest enthousiast ben ik over de witloofquiche en frangipanetaart met peer die ik aan sterk verminderde prijs bij Les Tartes de Françoise kocht. Super lekker en de kinderen waren er ook dol op! Daarnaast heb ik deze week nog één maaltijd afgehaald bij een chique buurtwinkel en ook nog eens broodjes en rijsttaart gescoord bij de bakker.” 

Vette aanrader!

Mogen we dan besluiten dat je Too Good To Go zou aanraden aan andere slashparents? Kathy: “Zeker! De app is een fantastisch element tegen voedselverpilling. Stel je voor dat al dat lekkers in de vuilnisbak was beland! De aangeboden goederen zijn kwalitatief én je krijgt ze aan een lagere prijs. Ik heb wel een paar keer naast een aanbieding gegrepen. Ik was met de dochter “Just Dance” aan het spelen en lap, te laat hé! Soms moet je er wel snel bij zijn. Ik ga de app sowieso blijven gebruiken. Hopelijk groeit het aanbod aan handelaars en winkeliers nog verder in Aalst.” 

Too Good om niet te downloaden!

Heel hard bedankt om jouw ervaring met Too Good To Go te delen, Kathy! Ons heb je in elk geval overtuigd! We hebben de app ondertussen ook al geïnstalleerd. Duh! Ondertussen ook benieuwd naar het aanbod in jouw buurt? Je kan de app gratis downloaden in de App Store en bij Google Play. Wil je graag eerst nog wat meer info? Snappen we! In dit artikel leggen we je het allemaal uit. Je kan ook steeds op de website van Too Good To Go terecht. Wij gaan dan nu even kijken of we ook een taart kunnen redden hé! It's a dirty job... :-)


Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Too Good To Go. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.