Sommige kinderen hun vingerkes zijn sneller dan het licht. Alé, die kleine behendige ledematen doen het vooral goed op alle toetsenborden waar een wifi code aan vasthangt. En raar maar waar, gene mens of ding dat daar ooit hulp moet bij bieden. Heb je nu, na een paar weken school, gemerkt dat het bij met de schrijfmotoriek van je kind toch net iets moeizamer verloopt? Dan zijn wij daar, eureka, met tal van hulpmiddeltjes. De [k], [f], [b] en alle andere letters van het alfabet vliegen vanaf nu gezwind in dat schriftje. 

Ellie Grip

Qp6TOHvbJRDCHLl2JaZKZShwbHO6nsztgVXCNS9m.jpegLeerhulpmiddelen

Bij dit hulpmiddeltje zou je toch wensen dat je wat extra hulp kan gebruiken om je fijne motoriek te trainen. Deze geweldig grappige sok helpt je om je pen op de juiste manier vast te houden. Enkel je duim en wijsvinger steek je door de twee openingen, alle andere vingers blijven mooi in de sok zitten. 

De Elliegrip haal je in huis voor €6 en ze is er voor zowel rechts- als linkshandige pollekes.

The Writing Claw

CVl6Tz5VLVrD9kUz1VHvwktOCpS5odMpy2kvyRcZ.jpeg

Leerhulpmiddelen

Steek je duim, wijs- en middelvinger in het dopje en oefenen maar. Door het materiaal waaruit de claw gemaakt is, kunnen de vingers niet verschuiven op het potlood of pen. 

De claw is er voor zowel rechts- als linkshandigen en voor kleine en grote vingertjes. Je haalt hem al in huis voor €2,50 ( dat is dan die voor de kleine vingertjes). 

Point gripper

QzsVKSiv46vOQj8Fe7oBAuQlLEUrP4MpGQ4tX00r.jpegLeerhulpmiddelen

Meer grip op je pen of potlood met dit handigheidje. Je stopt je wijsvinger in het dopje en de andere vingers in de deukjes. Door het dopje blijft je wijsvinger mooi op de juiste plek zitten.

Dit ding heb je voor €1,50 in huis, in alle kleuren van de regenboog. Voor een instant unicorn gevoel bij zo'n verdomde schrijfoefening.

gel gripper

VnqxDdtOYiHNgwJItwfiojOy1K4jVb1aClpDOOim.jpeg

Leerhulpmiddelen

Een rupsje-kan-niet-genoeg-krijgen-van schrijven-gripper! Door te schrijven met een gripper met ribbels (alleen de naam al!) word je je bewuster van de schrijfbewegingen. De ribbels doen je de pen beter voelen en door het materiaal waaruit de gripper gemaakt is, rolt je pen wat stroever tussen de vingers, zodat je minder uitschiet. 

Dit rupsje, mét blinkers, is er voor zowel links- als rechtshandigen en kost maar 'nen euro'!

Monkey Pencil Grip

tywaeWrrTVJON4Xv8zNqyuOryQXkG4qIyJ3aBpNb.jpeg

FireSara


Met deze aapjes blijven we zowat tussen de dieren hangen, maar alles om het kind gemotiveerd te houden, niet?! Vingertjes op de juiste plaats en schrijven maar! Ok, deze moet je dan wel helemaal van Amerika laten komen, maar je hebt ze nog in andere leuke figuurtjes, dus (sssst!) bestel er meteen een hele hoop en start een handeltje aan de schoolpoort.