Hebben de coronatijden jou ook aan het denken gezet? Dat een ander soort gezinsleven gek genoeg ook deugd heeft gedaan, en dat je in de toekomst daar iets van wilt vasthouden? Zo van: bye bye eeuwige ratrace, hallo puurder leven! Maison Slash en watermerk SPA hebben die vibe ook opgepikt. Daarom zetten we elke maand een gezin of ouder in the picture die de lockdown heeft aangewend om het roer om te gooien en evenwichtiger en puurder te gaan leven. Zo besloot Slashparent Thomas om de auto veel meer aan de kant te laten staan én een elektrische fiets te kopen. Nog sterker, zijn hele gezin ontdekte tijdens de lockdown dat samen fietsen niet alleen deugd doet, maar ook helemaal niet zo'n opdracht is.

Oh en SPA wilt je ook meteen een duwtje in de rug geven om ook te herbronnen, zoals zuiver water! Duusss…. dankzij SPA kan één gezin een heel jaar zijn pure mineraalwater winnen! Yes, hier zo! Water drinken is immers de basis voor elke vorm van innerlijke zen. Lees hier meer over onderaan het artikel.

Allemaal samen thuis. Wagen aan de kant.

Slashparent Thomas werkt in de bankwereld en is papa van drie kinderen van 6, 4 en 2 jaar jong en is getrouwd met Marie-Caroline. Voor de lockdown reden Thomas en Marie-Caroline zoals veel jonge werkende gezinnen elke dag druk op en af met de wagen van de crèche naar de school, het werk, de winkel en terug. Daarbij werd er heel wat verkeer getrotseerd. Om in het weekend, doorgaans met de auto, op bezoek te gaan bij familie en vrienden. En toen brak er ineens een wereldwijde pandemie uit, waarbij bijna het hele gezin telewerkend en preschoolend thuis kwam te zitten. De wagens stonden stil en enkel essentiële verplaatsingen waren nog toegelaten. Allemaal samen op de fiets dan maar!

 Meer fietsen, minder gerush!

Thomas: “Ik ga eerlijk zijn: Wij hebben de lockdown niet ervaren als een rustgevende periode. We moesten allebei voltijds werken. Bovendien hebben onze kinderen nog veel ondersteuning nodig. Maar de lockdown had ook wel voordelen. Er was meer ruimte om alleen met ons gezin iets te ondernemen. De  ochtend- en avondrush verliepen rustiger, omdat alleen onze dochter naar de crèche moest gebracht worden. In het weekend waren we ook meer op elkaar aangewezen. In die vrijgekomen tijd ontdekten we dat samen fietsen met de kinderen leuk en ontspannend was.  Heel snel leerden onze twee zoontjes daardoor goed fietsen. Voor het eerst peddelden zij bijvoorbeeld mee op en af naar de kribbe. Toch al 8 à 10 kilometer voor die korte beentjes."

 Papa op de hipstervélo!

Thomas: “Voor de lockdown reed mijn vrouw al nu en dan met de elektrische fiets. Onze fietstochten werden echter steeds langer. We ervoeren dat twee en soms drie kinderen meetrekken best pittig was in een glooiend landschap. We besloten dus voor mij ook zo'n elektrische hipstervélo te kopen: een cowboy electric bike! Maar, dat is best wel een investering. Ik vond dat ik met die fiets ook wel naar mijn werk in Brussel zou kunnen en willen fietsen,  wat ondertussen een feit is. Mijn energiepeil ligt veel hoger als ik toekom op het werk, en ’s avonds kan ik al wat ontspannen op weg naar huis. Ik hoop dat ik het kan volhouden! Ja, mijn gezin en ik hebben door die hele lockdown ontdekt dat we al fietsend samen sportiever zijn. En onze oudste zoon heeft zo veel vertrouwen gekregen op de fiets. Echt heel fijn om van dichtbij te mogen meemaken."

Ook puurder leven? SPA is er voor jou!

Ben jij ook zo geïnspireerd door dit verhaal van Thomas? Misschien wil jij ook de wagen wat meer aan de kant laten staan, en hup samen op de fiets! Een elektrische fiets kan je helpen om die stap te zetten. Je kan altijd eerst eens een testrit maken voor je zo'n aankoop doet.  Om jou op gang te helpen om ook sportieve, duurzame en pure keuzes te maken, kan je trouwens nu voor je hele gezin een heel jaar lang het zuiverste water van SPA winnen! Snel hier klikken en win win win!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met SPA. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.